שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/04/2006 | 15:47 | מאת: קרן

אשמח אם תוכלו לענות לשאלותי, שעלו תוך קריאה בספר "בעיות ההתאבדות": "...מאשר נאגירה את ההשקפה הרווחת בין פסיכיאטרים רבים, שמבלי התחשב עם הסיבות השונות להתאבדות- יש לראות במעשה זה חזיון פאתולוגי גרידא." 1. למה הכוונה בחזיון פאתולוגי? והנה המשכו של המשפט... "וכשם שפידיראסטיה, סאדיזם, מאזוכיזם, פיטישיזם וכיוצא באלה הם מחלות האינסטינקט המיני- כן היא ההתאבדות, מחלת האינסטינקט של שמירה עצמית" 2. מהי פידיראסטיה, ופיטישיזם? 3. אילו עוד מחלות של האינסטינקטים אנו מכירים? (מלבד מיני, ושמירה עצמית) תודה רבה מראש, וחג שמח. קרן

14/04/2006 | 14:25 | מאת: ד"ר אורנה ראובן-מגריל

שלום קרן, אני לא מכירה את הספר שהזכרת, אך נדמה לי שהוא כתוב בשפה ארכאית למדי, ואני מקווה שתכניו אינם מיושנים בהתאם. אני מניחה שהמושג "חיזיון פאתולוגי" נועד לבטא את הרעיון שהתנהגות אובדנית מנוגדת לדחף החיים, ולכן לכאורה אינה "נורמלית". הכוונה היא לכך שהאדם פועל על-פי אינסטינקט של שמירה עצמית, שאובדנות מנוגדת לו. אינני יודעת אם הטקסט שאת קוראת מזכיר את "אינסטינקט המוות", ואת המאבק בין שני האינסטינקטים, אך בעיני זה מהותי להבנת הנושא. בהמשך המשפט שציטטת מוזכרות בעירבוביה הפרעות של הרגלים ושל דחפים, והפרעות בהעדפה המינית. על-מנת לעשות סדר, ההפרעות המוכרות ביותר בתחום ההרגלים והדחפים הן: הימור פתולוגי, הצתה פתולוגית (פירומניה), גניבה פתולוגית (קלפטומניה) ומריטת שערות (טריכוטילומניה). הפרעות בהעדפה המינית כוללות: פטישיזם, טרנסווסטיזם פטישיסטי, אקסהיביציוניזם (התערטלות בפומבי), וויריזם (מציצנות), פדופיליה, סדומזוכיזם ועוד. על כל אחת מהפרעות אלה תוכלי לקרוא בספרי פסיכולוגיה, או פשוט יותר, אם תקלידי את המינוח באחד ממנועי החיפוש. חג שמח ובריא, אורנה ראובן-מגריל

14/04/2006 | 20:02 | מאת: קרן

שלום, למה כוונתך ב"אינסטינקט המוות"? ומהו אותו מאבק בין אינסטינקט שמירה עצמית? האם המאבק מוכר לנו?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית