אבדן ריכוז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/02/2001 | 03:26 | מאת: גד

שלום, מזה זמן אני סובל מחוסר ריכוז, המקשה עלי מאד בלימודים (אני סטודנט). לגבי רקע נפשי - יש סיבות טובות לשייך את התופעה לכך, אבל אני אשמח לדעת מה אפשר לעשות *חוץ מזה*, בקבלת המצב הנפשי כנתון לעת עתה. האם איזה שהוא תוסף תזונה או ויטמין מועיל במקרים כאלו?

26/02/2001 | 22:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גד שלום ראשית יש לשלול ליקויי למידה מסוגים שונים. לאחר מכן יש לחשוב ולבדוק לגבי חרדת בחינות, אסטרטגיות למידה נכונות, הסטוריה של למידה והתמודדות עם לימודים וכו'. לבסוף, אם יש בעיה רגשית/נפשית צריך לטפל בה, עם ובלי קשר ללימודים. לפעמים יש אינטראקציה של מספר גורמים, ויתכן שצריך לטפל במקביל בכולם. כסטודנט תוכל לפנות לשירות הפסיכולוגי במוסד בו אתה לומד ולהתייעץ איתם. ברר אצל דיקן הסטודנטים במוסד שלך כיצד תוכל לקבל ייעוץ. בברכה ד"ר אורן קפלן

27/02/2001 | 00:37 | מאת: טלי וינברגר

גד שלום רב, כפי שד"ר קפלן כתב יש לברר את מקורות הבעיה של ההפרעה בזכרון. אולם בהמשך לשאלתך אני יכולה לתת לך עצות שנובעות לא מהידע המקצועי שלי כי אם מהידע "הסטודנטיאלי" שלי (כסטודנטית בשנה ה-7): תמציות של שורש הג'ינסנג טובות לריכוז ולתחושת עוררות. ישנם סוגים שונים וגם כדורים, אולם לפי ניסיוני ונסיון של סטודנטים נוספים התמציות נמצאו יעילות יותר. נוסף על כך ישנו חומר הומיאופטי בשם "רסקיו" (טיפות). הוא חומר מרגיע ומסייע להפחית חרדות ולהיות מרוכזים יותר. אלו הן שני תוספי המזון (או "התרופות האלטרנטיביות") שסטודנטים רבים משתמשים בהם. לשימושך! ושוב אני מזכירה, מידע זה מתבסס על נסיון אישי ונסיון של סטודנטים נוספים שאני מכירה. זו אינה המלצה מקצועית!!! בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית