טיפול בחרדות
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
שלום רב. אני בחורה בת 30 הסובלת ממחלת לב (קרדיומיופטיה מורחבת EF20%) בנוסף יש לי הפרעות קצב ובגופי הושתל דפיברילטור. תפקיד המכשיר לטפל בבעיות בקצב הלב ולתת טיפול אגרסיבי במידת הצורך בזמן הפרעה מסכנת חיים (ניתנת מכת חשמל המסדירה את קצב הלב). אני יודעת על המחלה כבר שנה וחצי בערך וקיבלתי אותה. לשמחתי אני מתפקדת באופן מלא ביומיום. לפני כשבועיים קיבלתי לראשונה מכה מהמכשיר. חוויה מאוד לא נעימה בלשון המעטה. מאז ובכלל אני מוצאת את עצמי בחרדות ממה יהיה. אני נמנעת מלעשות פעילות שהיא לא בגדר החובה (כמו ללכת לעבודה למשל שזה חובה) מחשש שאולי לא ארגיש טוב ולכן מעדיפה להגיע הביתה בסוף יום העבודה. ניסיתי לדבר באשפוז עם פסיכולוגית וזה לא עבד. הגענו למסקנה שאולי כדאי שאנסה תרגילים שונים להרפייה ואני לא יודעת איזה ואיפה אוכל ללמוד אותם. האם תוכלו לכוון אותי? תודה.
לולה יקרה, תהליך הקבלה של מחלה הוא מתמשך ורב שלבי, ונדמה לי שאת נמצאת בדרך... אני חושבת שזה יהיה רעיון מצויין ללוות את ההתמודדות שלך בטיפול פסיכולוגי (ואגב, אין צורך להסיק ממספר שיחות בעת אשפוז במחלקת לב, כשידוע לך שלא מדובר בקשר טיפולי מתמשך, לגבי התועלת שתוכלי להפיק מטיפול). הרפייה אפשר ללמוד אצל פסיכולוג קליני המתמחה בטיפול בחרדה, כחלק מלמידת עקרונות התמודדות קוגניטיביים-התנהגותיים. עם זאת, כיום מתרחבת הנטייה להעדיף טכניקות של מודעות-עצמית על פני טכניקות של הרפייה, למשל טכניקות של התבוננות במחשבות החרדתיות, שמוכרת באופן מעט אחר מהמדיטציה. אם תרצי שאסביר יותר את מוזמנת לכתוב שוב... אני נוטה להמליץ לך על טיפול דינמי, שילווה באורח מעמיק את ההתמודדות שלך עם השינויים בתפיסת העצמי בעקבות גילוי המחלה, ולשלב בטיפול למידת עקרונות של התמודדות עם חרדה. אני מאחלת לך הצלחה רבה, אורנה ראובן-מגריל
אורנה שלום רב, ראשית תודה רבה על התגובה המהירה. אשמח אם תוכלי לפרט יותר למה את מתכוונת. אני לא רוצה ללכת לפסיכולוגים כדי שיסבירו לי כמה המחלה שלי בעייתית וכמה הם מבינים כמה קשה להתמודד עם זה... זה לא מה שאני מחפשת. השלמתי עם המחלה. היא עובדה בחיי ותודה לאל אני מתפקדת באופן מלא. אני מודעת לכך שיש לי חרדות ולא פעם אני מלחיצה את עצמי סתם.. אני רוצה ללמוד טכניקות להתמודדות והרפיה. אשמח אם תוכלי להמשיך לכוון אותי. בברכה.