חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/02/2001 | 14:54 | מאת: גל.ל

שלום רב, הנני סובלת מהתקפי חרדה ומשתמשת ב- primonil. לאחר כ- 10 חודשי שימוש בתרופה קיבלתי שוב התקף חד פעמי. שאלותי הן: 1. האם מותר לשתות אלכוהול בזמן השימוש בתרופה? עד כמה? ולמה זה יכול לגרום? 2.כמה זמן אני צריכה להמשיך ולהשתמש בתרופה? 3. מה קורה אם נכנסתי להריון בזמן השימוש בתרופה? תודה גל

22/02/2001 | 16:44 | מאת: יהודה

נו באמת גל אני לא רופא וגם לא צריך להיות חכם בשביל לדעת שאלכוהול ותרופות לא הולך ביחד אז קצת לחשוב

23/02/2001 | 01:00 | מאת: גילה

נו באמת יהודה! עד כמה שאני יודעת, עקרונית אתה צודק - תרופות ואלכוהול הם שילוב גרוע. אבל למה אתה משתמש בסגנון כתיבה ציני ומתנשא כזה? אתה לא חושב שהבחורה סובלת מספיק גם בלי הסגנון הזה שלך?

27/02/2001 | 09:37 | מאת: גל.ל

שלום רב בהמשך לשאלתי הקודמת - האם ישנן תרופות לחרדה הניתנות במהלך ההריון? או איך מטפלים בבעיה במהלך ההריון? תודה

23/02/2001 | 18:16 | מאת: ד"ר אבי פלד

גל.ל כתב/ה: > הנני סובלת מהתקפי חרדה ומשתמשת ב- primonil. יש היום תכשירים חדשים וטובים יותר מפרימוניל - האם ביררת אפשרות לטיפול יותר חדש ויעיל? > לאחר כ- 10 חודשי שימוש בתרופה קיבלתי שוב התקף חד פעמי. התקף חד פעמי אפשרי - אבל יש לעקוב - התקפים חוזרים נוספים ידרשו הערכה מחודשת של הטיפול - האם ההתקף היה קשור לאלכהול או קפה ? או אירוע אחר כל שהוא (דחק פסיכולוגי) > שאלותי הן: > 1. האם מותר לשתות אלכוהול בזמן השימוש בתרופה? עד כמה? ולמה זה > יכול לגרום? אלקהול יחד עם פרימוניל גורם להפרעות קצב-לב אשר במיקרים חמורים יכולים לסכן חיים (דום-לב) > 2.כמה זמן אני צריכה להמשיך ולהשתמש בתרופה? אם מדובר בהתקף חרדה ראשון בחיים אז לאחר חצי שנה נהוג לנסות לרדת בהדרגה - במקרה של חרדה חוזרת ונשנת לפעמים לוקחים כל החיים למנוע את השנות הסימפטומים > 3. מה קורה אם נכנסתי להריון בזמן השימוש בתרופה? התכשיר הספציפי הזה הוא טראטוגני - דהיינו גורם נזק לעובר בעיקר ב 3 חודשים ראשונים להריון - אף רופא לא יקח אחריות לרשום אותו לתקופת הריון אשמח להמשיך ליעץ - בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית