תשובה לדר פלד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/02/2001 | 08:09 | מאת: איילת מן

לדר פלד שלום רב התלבטתי לא מעט האם לענות בפורום. את 7 שנות לימודי האקדמיות הראשונות עברתי במסגרת לימודים מערבית, (הפקולטה לחקלאות ברחובות), ותמיד אבחון את ידיעותי ותשובותי גם לאור ידיעותי בתחום הרפואה והתזונה המערבית. עם זאת מסתבר שיש יותר מאמת אחת, ויותר מזווית ראיה אחת גם של המחלה וגם של הפתרון. כאשר פניתי ללימודי רפואה משלימה בתחום התזונה וצמחי המרפא הסיינים, יצאתי להרפתקאה בעולם אחר, חדש, שבוחן את המחלה אחת, את דרך הריפוי אחרת, בהתחלה הכל נשמע מוזר, שונה, יש צורך לפתוח אשנב כדי לתת כניסה לתודעה אחרת. ובכן, מצאתי תשובות שחפשתי שנים לא מעטות ( אני כבר לא בת 18) ואיני רואה בכך שום סתירה, ולעיתים ערך העזרה לא יסולא בפז. אני חושבת שאין מקום לשרלטנות ויש צורך ללמוד את הנושא לעומק, אך אני מצפה מרופאים ברפואה המערבית, להאזין למסר - חיפוש רפואה משלימה ברשת הוא לא בכדי, יש רצון ליחס אחר, להקשבה, לראיה שונה, וחיפוש פתרונות הוליסטיים, ויפה שעה זו

12/02/2001 | 08:27 | מאת: ד"ר דרור גרין

איילת יקרה, גם בפסיכותרפיה, כמו ברפואה, קיימת התעניינות רבה בתחום החשיבה החוץ-אירופי, מה שמשפיע על התפתחותן של גישות טיפוליות חדשות. בעולם, ולעתים גם אצלנו, יש נטיה הולכת וגדלה לכיוון של פסיכותרפיה אינטגרטיבית, המשלבת גישות שונות, ובתוכן גם השפעות מזרחיות, בעיקר מתחום הבודהיזם והטאואיזם. את ניצניה של החשיבה האלטרנטיבית בפסיכותרפיה ניתן למצוא כבר אצל יונג, וכיום תוכלי לקרוא על כך בספריהם של קן וילבר, אלן ווטס, וכן בספר מקיף על ההיסטוריה של הפסיכותרפיה המזרחית והמערבית: Talking Cures, A History of Western & Eastern Psychotherapies, by C. Peter. Bankart בברכה, דרור גרין

12/02/2001 | 20:51 | מאת: איילת מן

שלום רב תשובתי היתה לדר פלד, אשר נכנס לפורום רפואה משלימה ומשולבת שם אני אחת ממנהלי הפורום והגיב כפי שהגיב,. בכבוד רב איילת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית