כאב...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/01/2001 | 15:16 | מאת: שמש

שלום, אך מתמודדים עם פרדות? אך מתמודדים עם המוות? האם אפשר להסתכל קדימה ולראות את האור שבקצה המנהרה? למה הכל שחור מסביב? ולמה החיים אכזריים? לא אני לא על סף התאבדות, ואני בטפול פסכולוגי אבל בכל זאת הכל קודר, עצוב וחסר תוכן למה זה מגיע לי , למה?

23/01/2001 | 18:56 | מאת: adi

שלום לשמש, אני לא אשת מקצוע, אבל עברתי וכמה וכמה מקרי מוות (ביניהם של הוריי) . יש ימים שזה יותר קשה, ויש ימים שזה יותר קל. צריך להסתכל תמיד קדימה והאמן לי, יש אור בקצה המנהרה. לא הכול שחור בחיים, גם אם כרגע זה נראה לך כך. עדי

23/01/2001 | 19:53 | מאת: ד"ר דרור גרין

שמש יקר, השאלות שאתה שואל הן השאלות שמטרידות את המין האנושי מאז ומעולם. בפסיכותרפיה ישנה גישה, הקרויה הגישה האקזיסטנציאלית, המאמינה שעלינו לדעת להתמודד עם החרדה המשותפת לכולנו, חרדת המוות. זאת אומרת, שזה 'לא מגיע לך', אלא זוהי המציאות, ויש בה שמחות וגם עצבות, אהבה וגם פרידה, חיים עשירים וגם מוות. וניתן להתמודד עם מצבים קשים כאלו גם באמצעות הומור, שמאפשר לנו לראות את המציאות הקשה מזווית קצת אחרת, ולחזור לפרופורציה. למשל, אתה שואל איך מתמודדים עם המוות, ובאותה נשימה האם ניתן לראות את האור בקצה המנהרה. אם תחבר את שני המשפטים אני בטוח שגם על לחייך יעלה חיוך. לעתים האור נמצא דווקא בתוך המנהרה, באותן עיניים שבהן אתה מצליח להתבונן אל תוך החושך. המבט הזה, והנסיון להבין ולהתבונן, הם כוח החיים היוצר את האור שמאפשר לנו להמשיך ולהחזיק מעמד. ואני מקווה שמשהו מן הקדרות יתפוגג מעט, ותמצא גם את האור שלך, דרור

23/01/2001 | 21:09 | מאת: רוז

אלה שחוו מוות קליני וחזרו, מעידים ש...כן, יש אור בקצה המנהרה :-)

23/01/2001 | 23:43 | מאת: אלמוני

אני בהחלט בעד הומור אבל בטעם. והבדיחה שלך ממש בלי טקט ובלי טעם.

24/01/2001 | 14:13 | מאת: גמ

(: אני דווקא משועשעת מאד מהתשובה שלך ! (זה עדיין מצחיק אותי ...)

24/01/2001 | 07:18 | מאת: gali

שמש היקר, אני מוצאת את עצמי קוראת את השאלות שלך, וכאילו קראת את מחשבותי תהיותיי והתלבטויותי לגבי מוות. איבדתי את אבי לפני כשלושה חודשים לאחר כ-10 שנים של התמודדות ומאבק במחלה קשה, שבסוף גברה עליו ועלינו. לא מתמודדים. פשוט חיים וממשיכים הלאה. בהתחלה הכל נראה תפל וחסר טעם. סתם שגרה שנמשכת. הולכים לעבודה כי צריך. מחייכים כי צריך. עושים דברים כי חייבים לעשות. כלפי חוץ הכל נראה כרגיל, ובפנים הכל שבור. הבטיחו לי שזה יעבור. שלוקח לפי "הספרים" לפחות שנה לעבור את כל שלבי האבלות, כפי שקוראים להם הפסיכולוגים, ושבסוף המשמעות לחיים תחזור, וכשאני אחייך מבחוץ, זה יהיה לא כי זה מה שגם אחרים עושים ולכן זה כנראה מתאים, אלא בגלל שאני ארגיש באמת שמחה מבפנים. קצת קשה להאמין בזה אולי כרגע, לי ולך, שנמצאים בשלבים כה מוקדמים, אבל תן לזמן לעשות את שלו. אני מנסה לעשות את זה. קשה לי לאמר לך שבהצלחה מרובה, אבל אני מקווה שאתה חזק ממני. אם אני אוכל לסייע בעוד משהו, כסתם בחורה, לא מקצועית, לא פסיכולוגית, ולא פסיכיאטרית, אך שמתמודדת עם אותם דברים, ויודעת כמה עזרה ותמיכה צריכים, אפילו בסתם שאלות יומיומיות אשמח אם תשאיר לי הודעה בפורום.

24/01/2001 | 19:31 | מאת: adi

לקרן ושמש שלום, לגבי עניין האבלות, לכל אחד זה לוקח את הזמן שלו. יש אנשים שיתאבלו שנה ויש שיותר. הכי חשוב שתלכו עם הרגש שלכם. אל תעשו דברים (למשל חיוך, יציאה) כי החברה מצפה אלא רק אם אתם מרגישים שבא לכם לעשות אותם. שוב, כיוון שעברתי את החוויה הטראגית פעמיים, אשמח לתרום לכם ותוכלו להעלות כאן תחושות. אם מישהו ירצה, שיכתוב לי לפורום. עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית