לד"ר פלד-מה ההבדל בין דיכאון לבין סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/01/2001 | 23:26 | מאת: סיגל

אם התרופות לטיפול בשניהם פועלות על אותם נוירוטרנסמיטורים? למשל אורוריקס (לדיכאון)- פועל על סרוטונין, דופמין (וגם נוראפינפרין) וריספרדל (אנטי-פסיכוטי)- פעול גם על סרוטונין ודופמין?

23/01/2001 | 20:01 | מאת: ד"ר אבי פלד

שלום סיגל מדובר בשני מחלות שונות - סכיזופרניה מחלה קשה עם פגיעה מתמשכת ביליתי הפיכה הגורמת לנכות נפשית - דיכאון כאשר חולף לא משאיר נזק כלל - סרוטונין קשור לשניהם אבל לא אומר שמדובר באותה מחלה

23/01/2001 | 20:42 | מאת: נטע

שמשפיעות על דופמין 1. מוקלובמיד 2. wellbutrin- שמשפיע רק על דופמין לכן אנא אם תוכל להסביר מה ההבדל בין דיכאון כרוני שנעזר בתרופה שמשפיעה על דופמין לבין סכיזופרניה כורנית שנעזרת בתרופה שמשפיעה על דופמין? בתודה סיגל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית