אי רצון ללמוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/01/2001 | 23:02 | מאת: שני

יש לי ילד בן 8.5 והוא לומד בכיתה ג. מאז שהוא בבית ספר הוא לא רוצה ללמוד כמה שמנסים לעזור לו הוא לא אוהב לעשות שעורים ופשוט לא אוהב ללמוד. שהוא יושב לעשות שיעורים הוא רוצה שאני אשב לידו כל הזמן אבל הוא לא מוכן לקרוא לבד הוא רוצה שיקראו לו ואפילו יכתבו לו. הוא עבר איבחון פסיכולוגי ובאיבחון לא גילו שום דבר חריג. בכיתה המורה מתלוננת על קשב וריכוז הוא מתעסק בכל מיני דברים אחרים חוץ מאשר להקשיב לה. הפסיכולוגית של בית הספר אמרה לי ולמורה לנסות להקל עליו בשיעורים ובמטלות. ואני בבית מנסה כמה שיותר לעזור לו לפעמים רחוקות זה הולך יפה בלי מריבות ולעיתים קרובות הוא בוכה שהוא לא יכול לעשות שיעורים והוא לא רוצה לעשות שיעורים ואפילו אם אני אומרת לו אם אתה לא עושה שיעורים אין טלויזיה או אין חברים זה לא מפריע לו הוא בכל זאת לא רוצה להכין שיעורים. המורה נותנת לו הזדמנויות במבחנים חוזרים ואני בבית מנסה לחזוראיתו על החומר אבל הוא לא רוצה. אני כבר לא יודעת מה לעשות איתו . אני רוצה להביא לו מורה שתעזור לו אבל הוא לא רוצה. מה עלי לעשות?

14/01/2001 | 23:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שני שלום אי אפשר להכריח ילד לאהוב להכין שיעורים וכדאי לא להיכנס למלחמות על הנושא כי הן רק ישניאו עליו יותר את הלימודים. צריך לבדוק מה מטריד אותו ולמה הוא לא רוצה, בעיקר שאת מדווחת על בכי, חוסר קשב, ולא בהכרח מרדנות לשמה סביב הנושא. את מציינת שהוא עבר אבחון כך שאני מבין מזה שכבר התייעצתם עם הגורמים בביה"ס ובשירות הפסיכולוגי. הייתי מנסה לבדוק איתם שוב מה לעשות ובמידה וזה לא עוזר אולי כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים מחוץ למערכת החינוך לשם ייעוץ. חשוב לבדוק מה והאם משהו מטריד אותו ולפתור את הבעיה בדרכים חיוביות ולא דרך עונשים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית