היפראקטיביות קלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/01/2001 | 16:42 | מאת: לולה

שלום רב! ראשית, אציין כי אני בחורה בת 20, הסובלת כבר שנים מתשישות כרונית. ערכתי את כל הבדיקות שאפשר בביה"ח, ולא נמצאה כל בעיה בריאותית. אציין, כי החולשה תקפה אותי בביה"ס היסודי, כשהלימודים נעשו קשים... עברתי טיפול "ביופידבק" (משוב ביולוגי), וחזרתי לעצמי, ואף יותר מכך. מאוחר יותר בתיכון, שוב, כשנעשה קשה בלימודים, תקפה אותי החולשה האיומה- עד לרגע זה. הדבר מנע ממני לגשת לבחינות בגרות, לצערי הרב. לאחרונה, קראתי בעיתון לגבי בחור שגילה באבחון נוירופסיכולוגי מיוחד, כי הוא סובל מהיפראקטיביות קלה, שמפריעה לו ללמוד. בקיצור, הבחור (שים לב, לא ילד!) קיבל טיפול תרופתי בריטאלין, וחייו השתנו מן הקצה אל הקצה... הדבר מזכיר לי את עצמי. רציתי לברר אם טיפול זה עשוי להועיל לאנשים בגילי. הערה: *סבלתי מאז ומתמיד מבעיות קשב וריכוז, אך כל עוד הצלחתי "להתמודד עם זה" ולהוציא ציונים יפים, איש לא שם לב שישנה בעיה. *גם אחי ואחותי סובלים מחוסר ריכוז- דבר המביא, כמובן (לגבי שלושתנו) לתסכול ולחוסר יכולת לתפקד. אודה לך מאוד אם תואיל לענות על שאלתי

04/01/2001 | 23:02 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לולה שלום תחושת "הבטן" שלך לגבי הפתרון החדש חשובה, ומהווה סיבה מספקת לבדוק את השאלה. ישנה כיום מודעות גוברת לנושא ליקויי למידה, בעיות קשב, היפראקטיביות ועוד, לא רק בקרב ילדים, אלא גם בקרב מבוגרים. ישנם מקרים שמבוגרים מטופלים בריטלין אבל צריך לבחון לעומק כל מקרה לגופו, הן ברמת הטיפול התרופתי, והן בטיפול בשיטות פסיכולוגיות. העובדה שביו פידבק עזר לך בעבר מעודדת מאוד מבחינת הסיכוי שתוכלי להיעזר בטיפול פסיכולוגי כיום כדי להתגבר על הבעיות, בשילוב או בלי שילוב תרופות. העובדה שבני משפחתך סובלים מבעיות דומות יכולה להיות קשורה, אבל לא בהכרח. יש מרכיב תורשתי בתחום זה, אבל מדובר בתופעות מורכבות שנושאות השפעות משניות שקשה להפרידן מהבעיה הראשונית. אני מציע לך לפנות לייעוץ ולבחון את השאלות באופן יסודי. ניתן לעשות אבחון ליקויי למידה דרך ניצ"ן, להיבדק אצל נוירולוג ו/או פסיכיאטר ולפנות לייעוץ פסיכולוגי בו ניתן לבחון האם רצוי להפעיל גישות קוגניטיביות (מהמשפחה של הביו-פידבק בו התנסת) או כיוון אחר. מאחר ואת נושאת את המשא הזה במשך שנים קשה לפעמים להחליט שעכשיו קמים ועושים שינוי. אולי הידיעה שמישהו עם בעיה דומה הצליח לשנות את חייו מקצה לקצה מעודדת אותך ותוכל להוות גורם מאיץ לתהליך השינוי שלך. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית