הפרעה בשינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/11/2002 | 17:01 | מאת: ZZZZzzzzZZZZ

האמת היא שמרוב שאני חיה עם הבעיה הזו מאז שאני זוכרת את עצמי, מעולם לא ממש דיברתי על זה כעל בעיה. אני אשתדל לא להאריך מדי, ולספר את הסיפור שלי בקצרה. אני מקווה שזה המקום הנכון, חרשתי את הרשת ולא מצאתי פורום שמתמחה בהפרעות בשינה לצערי. מאז שאני זוכרת את עצמי, היו לי קשיים בשינה. כילדה - מעולם לא הסכמתי לישון בגן בשעות הצהריים, וכשגדלתי אהבתי לישון בצהריים, ומצד שני, הייתי נרדמת הכי מאוחר בלילה, אחרי ההורים, ובכל הזדמנות חברתית (מסיבות שינה, מחנות של תנועת הנוער וכו'), מה שהיה יוצר תמיד בעיה ביום של אחרי - קשיים חמורים בהתעוררות וטשטוש מוחלט עד הצהריים. כבוגרת, אני חיה את חיי בצורה מתישה להפליא. אני מתקשה מאוד להירדם בלילה, לא עזרו מלטונין, מדיטציות או עבודה עצמית. גם כשהייתי בהודו, בשיא השקט הפשי שלי - תמיד היה לי קשה להירדם. אני יכולה להגיע למצבים שבהם אני לא מצליחה לישון בלילה, ישנה שעתיים, (מתפקדת איום ונורא), גוררת את כל היום בתקווה לזחול בחזרה מתחת לשמיכה, אבל הפלא ופלא - בלילה אני פתאום מתעוררת ולא עוזר כלום, אני נתקפת עירנות יתר, מין סוג של היפר. וככה אני חיה רוב הזמן בתחושה של "מתה מעייפות". אני חייבת לציין שגם כשאני מאוד מאוד מאוד עייפה, יש בי איזה דחף להתיש את עצמי עוד יותר, לראות עוד משהו בטלוויזיה, לקרוא עוד פרק בספר, עד שאני לא יכולה יותר על הגוף. חשוב להגיד שאני לא מאלה שיכולים לישון 4 שעות בלילה ולתפקד מעולה. ההיפך, אני איומה לעצמי ולסביבה, ובעבודה מתפקדת בצורה רובוטית להפליא. למען האמת הצרופה - בתקופות מתוחות יותר של שינויים בחיים שלי, התופעה מחמירה, אבל באופן טבעי אפשר להגיד ש-70% מהזמן שלי אני מותשת. אפשר להגיד שכל מתח הכי קטן שאני חווה מתבטא מיד בחוסר שינה, בשעון הפוך, נדודי שינה שהורסים את חיי. אני שונאת את ההרגשה הזו, ורוצה להיפטר ממנה. סליחה שהארכתי בדברים אבל אני מנסה לגבש את התמונה הכי מדויקת (ועגומה!) למצבי. לכל התייחסות אודה! (אה, אני בת 27, משקלי ממוצע). חשוב לציין שבעבר טיפלתי בעצמי במלטונין (5 מ"ג מדי ערב) כשחייתי בארה"ב, שם ניתן להשיג את התרופה ללא מרשם רופא, אך לשווא. מה עושים?

04/11/2002 | 22:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום קודם כל עושים בדיקה רצינית במעבדת שינה. באזור המרכז תוכלי לפנות למעבדה של ירון דגן בבי"ח תל השומר, בצפון יש את המעבדה בטכניון. אני מציע שתפני שם קודם כל לייעוץ, אפילו באופן פרטי, זה לא עולה הרבה, ואם יוחלט להזמין אותך לישון לילה במעבדה אפשר אולי יהיה לערב את קופת החולים במימון הבדיקה. אחרי שתבררי את העניין בצורה רצינית ותשללי הפרעת שינה פורמלית אפשר יהיה לבחון את האספקטים הפסיכולוגיים של השינה ולטפל בעניין בהתאם. לילה טוב ד"ר אורן קפלן

05/11/2002 | 16:12 | מאת: ZZZZZZzzzzzzzZZZZZZ

תודה על ההתייחסות, ולילה טוב :-)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית