פסיכולוגית שאכזבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/10/2002 | 18:38 | מאת: שרון

יש לי בעיה והייתי רוצה להתייעץ. התחלתי טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוגית שטיפלה בחברה שלי. קיבלתי עליה המלצות חמות. כבר אחרי הפעם הראשונה הרגשתי שהיה ביננו "קליק" ואולי באמת היא יכולה לעזור לי. הבעיה היא שהיא גובה 250 ש"ח לפגישה. לפי הבנתי זה יחסית טוב לעומת המחירים בשוק אבל כל שבוע זה יוצא 1000 ש"ח בחודש. ביקשתי ממנה לבוא פעם בשבועיים מפני שמואד קשה לי לעמוד בהוצאה של 1000 ש"ח בחודש. היא סרבה!! היא אמרה שכדי שהטיפול "יצליח" אני צריכה לבוא פעם בשבוע. היא אמרה שהיא מאוד רוצה לעזור לי אבל רק אם אני אבוא פעם בשבוע. אם אני מתעקשת על פעם בשבועיים אז היא לא מעונינת לטפל בי!! זה לא יהיה לה "נכון" לפגוש אותי פעם בשבועיים. האם מבחינה "אתית" מותר לה לעשות את זה? האם מותר לה לסרב לטפל בי רק בגלל שאני רוצה פעם בשבועיים?? תודה

12/10/2002 | 19:45 | מאת: שירן

למה את לא מנסה דרך פסיכולוגים של קופת חולים ? כמו מכבי למשל ... כל טיפול - עד הטיפול ה- 15 עולה רק 95 ש"ח , ומהטיפול ה -16 -150 ש"ח (בתקווה שלא תצטרכי להגיע לשם). תבדקי ותראי - יש שם פסיכולוגים מעולים תודה - שירן

12/10/2002 | 20:08 | מאת: סיון

לד"ר קפלן שלום האם יש אפשרות גם דרך קופת חולים כללית? סיון

14/10/2002 | 14:12 | מאת: רן

האם את יכולה להמליץ לי בבקשה על פסיכולוג/ית מאזור המרכז

12/10/2002 | 22:21 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שרון שלום גם הפסיכולוגית שלך רוצה להצליח בטיפול ולא רק את. אם זו גישתה הטיפולית יהיה זה חוסר אחריות מקצועי ממנה להסכים לטפל בך בשיטה שאיננה מאמינה בה. אישית אני עובד בגישה זהה. אינני מאמין שטיפול פסיכולוגי יעיל במפגש של פחות מפעם בשבוע אלא אם מדובר בשיחות מעקב לקראת סיום טיפול. זה הופך לסוג של תמיכה ושיחת חולין, שזה חשוב וטוב, אבל זה לא עושה שינוי אמיתי במצב וזה לא "טיפול". יש מצבים מסויימים של טיפול ממוקד בבעיות מסויימות שמאפשר לעבוד אחרת עם הזמן, למשל חרדת טיסות או פוביות מסויימות, אבל לא נשמע שזה המצב שלך. במידה וגישתה התיאורטית של הפסיכולוגית שלך אינה מתאימה לך את יכולה לעזוב ולמצוא מטפל אחר שעובד בגישה אחרת, אבל מניסיוני אני יכול לייעץ לך להישאר במסגרת של פעם בשבוע. בברכה ד"ר אורן קפלן

13/10/2002 | 10:32 | מאת: מישהו

האם למשל פסיכולוג כמוך שמצפה מהמטופלים שלו להגיע (ולשלם) פעם בשבוע גם דורש מעצמו להיות שם בשבילם פעם בשבוע בחזרה? מביקורים פה בפורום נראה שאתה מבלה הרבה בח"ול. האם זה לא פוגע ביעילות הטיפול שאתה מציע? איך זה שתמיד הגישה התאורטית תומכת באנטרסים של הפסיכולוג?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית