טיפול בהיפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/10/2002 | 09:55 | מאת: קרן

דר' אורן שלום ראשית אני מודה מאוד על הקישור ששלחת אלי לגבי היפנוזה, עדיין אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות האם לאחר או ליתר דיוק במהלך טיפול פסיכולוגי כדאי לנסות היפנוזה או שיש דרכים אחרות ויעילות יותר להתמודדות עם בעיית "החרדה החברתית". איך ניתן לדעת מה טוב יותר עבורי? האם רצוי או כדאי להימנע עד כמה שאפשר מטיפול בתרופות ולנסות דברים אחרים (המטפלת שלי לא ממליצה תרופות)? ויותר מהכל הייתי רוצה לדעת האם יש סיכון של המטופל בהיפנוזה? האם יש סיכוי שאדם ישאר במצב היפנוטי לשאח חייו? כמה מפגשים "היפנוטיים" בערך יש לקיים? האם מספיק רק פעם אחת . הייתי רוצה לדעת פחות או יותר. אני מודה לך מאוד. בכבוד רב, קרן

09/10/2002 | 22:41 | מאת: ד"ר אורן קפלן

קרן אציין תשובתי לפי שאלותיך: > > האם לאחר או ליתר דיוק במהלך טיפול פסיכולוגי כדאי לנסות היפנוזה > או שיש דרכים אחרות ויעילות יותר להתמודדות עם בעיית "החרדה > החברתית". ניתן לטפל בחרדה חברתית בשיטות שונות, בטיפול אישי וקבוצתי, דינמי, התנהגותי, קוגניטיבי ועוד, ובוודאי גם בעזרת היפנוזה. בד"כ מדובר בתהליך ולא במשהו חד פעמי ולכן ההיפנוזה משתלבת בתהליך טיפולי. > איך ניתן לדעת מה טוב יותר עבורי? קשה לדעת מראש. את צריכה לראות למה את נמשכת והאם הקשר הטיפולי בו את נמצאת נראה לך מתאים ברמה האישית והמקצועית. > האם רצוי או כדאי להימנע עד כמה שאפשר מטיפול בתרופות ולנסות > דברים אחרים (המטפלת שלי לא ממליצה תרופות)? זה עניין של דעה מקצועית. אני אינני מתנגד לתרופות ואיני תומך נלהב שלהם. לעיתים תרופות נוגדות חרדה עוזרות מאוד ותומכות בטיפול הפסיכולוגי בחרדה חברתית. בד"כ אינני רואה סיבה עקרונית שלא לנסות. > ויותר מהכל הייתי רוצה לדעת האם יש סיכון של המטופל בהיפנוזה? האם > יש סיכוי שאדם ישאר במצב היפנוטי לשאח חייו? אין כל סיכון בהיפנוזה. אין שום סיכוי להישאר בהיפנוזה, הטיפול בטוח מאוד. כמובן שצריך לפנות למטפל המורשה לטפל בשיטה. > > כמה מפגשים "היפנוטיים" בערך יש לקיים? האם מספיק רק פעם אחת . טיפול אחד לא יספיק. אין לזה חוק. תלוי במצבך ובצרכים שלך. בד"כ חרדה חברתית קשורה גם לנטיות אישיותיות ודברים שנמשכים זמן רב, לכן לא רצוי לעשות דברים קיצוניים, צריך למצוא שווי משקל חדש וטוב יותר, ואת זה צריך לעשות בשלבים. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית