נדודי שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/09/2002 | 00:44 | מאת: ענת

שלום. אני בחורה בת 27 גרה בדירה שכורה עם שתי שותפות. כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מנדודי שינה וקושי להרדם. אני בדרך כלל מייחסת את זה לרעשים מבחוץ שמפריעים לי לישון. השותפה שלי גם היא בדרך כלל לא ישנה בלילה ואז היא מסתובבת בבית והרעשים הקטנים האלה של פתיחת דלת, הוצאת כלים מארונות המטבח וכו', מפריעים לי לישון ולזה אני בדרך כלל קושרת את הקושי שלי להרדם. אם כי אני יודעת שרעשים קטנים כאלה לא אמורים להפריע לי ובדרך כלל לרוב האנשים זה לא באמת מפריע והם יכולים לישון גם ככה. השאלה שלי היא: האם בכל זאת יכול להיות שמדובר בבעיה נפשית/פסיכולוגית? (היו מקרים נדירים שבהם הצלחתי להרדם למרות אותם "רעשים קטנים"). ואם כן איך ניתן לפתור את הבעיה?

30/09/2002 | 23:39 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ענת שלום ראשית, רגישות לרעשים שונה בין אדם לאדם ובתקופות שונות, ולכן אם מדובר רק בהתעוררות מרעשים צריך אולי לבודד טוב יותר את חדר השינה, לישון עם אטמים ולבקש מהשותפה פחות להרעיש. אם את מכירה את הבעיה מזה זמן ואכן חווה קושי להרדם צריך לבחון אחת משניים. האפשרות הנפוצה היא שאת מוטרדת בתקופה האחרונה ממשהו והדבר משפיע על השינה. לעיתים עצם העובדה שנוצרת בעיה בשינה יוצרת מצב מעגלי בו את חוזה מראש את הקושי להירדם וזה יוצר בפועל קושי בהרדמות. במקרים כאלו ניתן להיעזר בטיפול פסיכולוגי, אפשר גם בהיפנוזה, כדי לשפר את ההרדמות וטיב השינה. אפשרות שניה היא שיש ברקע הפרעת שינה שעומדת בפני עצמה או בשילוב עם הגורמים הנ"ל. זאת ניתן לבדוק רק במעבדת שינה. ניתן לנסות ולקבל הפניה דרך קופת חולים. הכי חשוב, לא לקחת כדורי שינה למינהם. הדבר רק מחמיר את הבעיה לטווח הארוך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית