ילד-מבוגר בעייתי - עזרה וטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/09/2002 | 21:12 | מאת: אגנס

הנני מתעניינת בקשר לבחור בסביבות גיל ה-30 שגדל במשפחה הרוסה עם בעיות מבעיות שונות. במהלך חייו הוא נקלע לחבורות פשיעה וניצל על ידי אביו בעור שיניו. הבעיות הן כרגע: *התמכרות לחשיש/מריחואנה. פירוט: ללא השימוש ב"סם" הבחור הופך לדכאוני, תוקפני עד כדי אלימות. *חוסר יכולת (נפשית) לעמוד בפני עצמו ולפרנס את עצמו. פירוט: הוא אינו מוצא מסגרת מתאימה וכיוון מבחינה מקצועית ומבחינת ההשכלה. כל מסגרת שניסה להיכנס אליה נכשל אם מחוסר התמדה מצידו ואם בעקבות סילוקו הייזום מהמסגרת עקב בעיות האישיות שלו. כיום אביו הקשיש מפרנס אותו ונושא בעול, תוך שהוא אינו מוכן לפנות לעזרה מקצועית כלשהי (למרות שהוא סובל קשות: הילד מתנהג באלימות, שובר דברים בבית, צועק) מפאת רחמים לילד ואולי מפאת בושה. ייעצתי לאב לפנות לעזרה אך הוא אינו מוכן לשמוע, רחמי וליבי על האב הסובל, ההולך ודועך בעקבות המצב. שאלתי: כיצד עלי לנהוג על מנת לגרום לרשויות לנקוט בצעדים כנגד הבחור או לפחות להעריך את מצבו?? (וכדרך אגב, דאגתי נובעת מתוך שייכות למשפחה זו). לתשובתך המקצועית והמהירה, אודה.

02/09/2002 | 21:46 | מאת: ZORIX

גם אניכזה כמו הבחור שהוזכר ותאמני לי אני לא רוצה להיות כזה . הבחור סובל והוא לא יודע איך מתמודדים עם החיים. וכנראה צריך עזרה מקצועית. כך גם אני. חבר טוב שלי היה גם כזה, והוא נפטר ממנת יתר.

03/09/2002 | 02:37 | מאת: אגנס

השאלה איך מגיעים לעזרה מקצועית שתקנה לו כישורי התמודדות עם החיים, ללא נכונות אמיתית מצידו ומצידו של האב. זאת בדיוק השאלה!!!

03/09/2002 | 00:48 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אגנס שלום אני מציע שהאבא יפנה ללשכת הרווחה המקומית ויתייעץ עם עובד/ת סוציאלי/ת. הם יוכלו לתת לו תמיכה ועצה מתאימה כיצד לנהוג, כולל הפעלת החוק אם יש צורך. בברכה ד"ר אורן קפלן

03/09/2002 | 02:35 | מאת: אגנס

זה בדיוק מה שהאבא לא מעוניין לעשות עקב צורך להגן על הילד ומתוך תחושת אשם שתהיה חלק אנטגראלי מהפעולה, הוא לא יהיה מוכן לעשות זאת... הבעיה האמיתית היא ההכחשה של האב וחוסר נכונותו מצפונית לעשות משהו. האם תרופות (למרות שזה כבר בחלק של פסיכייאטריה) כגון: סרוקסט, ציפרמיל יכולים לעזור לילד במקרה כזה ולא יכולות לגרום לאינטראקציה שלילית עם הסם? כי אם כן, אולי זה הפיתרון, תרופות גם ללא הסכמתו המלאה של הילד. איך זה מסתדר מבחינה חוקית ואתית? משוועת לעזרה!! אגנס.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית