בעייה התנהגותית אצל הילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/08/2002 | 09:58 | מאת: סילביה

לד"ר קפלן שלום וברכה ראשית ברצוני להודות בחום על הסבלנות לקרא ולהגיב. אכן, תמיד חשבנו שמשהוא מציק לילד וע"כ ההתפרצויות האלימות. לילד גם חוסר בטחון וחוסר קורדינציה. אפילו מכדור שמוסרים לו הוא נסוג במקום לתפוס אותו. דבר ראשון נפנה לפסיכולוגית בביה"ס ע"מ לקבל ייעוץ. ובו בזמן נשתדל לא למהר לכעוס ולא להעניש. שאלתי היא בקשר לטיפול בתנועה ואומנות: רק אתמול ניגשנו למתנ"ס ע"מ לרשום אותו לחוגים - מתוך מטרה עיקרית ביותר: חוג שיעזור לחזק אצל הילד את הביטחון העצמי, יתן לילד כושר (הילד בורח מכל סוג של כושר נכון, מבנה גופו בריא, כבד, ונוטה להשמנה והבנתי ממורה להתעמלות שלכן קשה לו להתעמל) ובמיוחד חוגים ע"מ להרגיע את נפשו של הילד. הוא ביקש חוג ציור, וחוג ג'ודו. בקשר לחוג ציור אין לנו שום חששות זה בדיוק אחד הדברים שמתאימים לו. בקשר לג'ודו שאלתנו היא: האם זה מה שיתאים לילד לפתח אצלו בטחון עצמי וקורדינציה? לתשובתך אודה. בברכת יום טוב. סילביה.

29/08/2002 | 01:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סילביה שלום ראשית חוגים שהילד רוצה בהם עשויים לתרום. אדגיש כי חוגים אלו אינם בעלי אורינטציה פסיכולוגית. ישנם מסגרות בהם יש טיפול באמצעות אומנות, ספורט, בעלי חיים ועוד, ושם במקביל לעבודה שנעשית כמו חוג רגיל יש גם את ההיבט הפסיכולוגי. חוג ג'ודו עשוי בהחלט לשפר ביטחון עצמי של הילד. חלק מהכללים של הג'ודו זה היכולת לשליטה עצמית, שהחזק הוא זה ששולט בדחפיו ולא משתמש בכוחו. בברכה ד"ר אורן קפלן

29/08/2002 | 11:38 | מאת: סילביה

לד"ר אורן קפלן שלום רב, אינני יכולה שלא להתפעל שנית מתגובתך המהירה, היחס שזכיתי לו ממכשיר וירטואלי זה (שאחריו עומד בן אנוש) - עולה עשרות מונים על כל טיפול שייחלתי לו מאנשים להם שילמתי ממיטב כספי..... יישר כח! בהמשך לנושא ילדי - שאלתי היא: מהם המסגרות בהם יש טיפול באמצעות אומנות, ספורט, בעלי חיים וכו'? או - לאן עלי לפנות ע"מ לברר על מסגרת כזאת? בברכת יום טוב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית