בעייה התנהגותית אצל הילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/08/2002 | 15:30 | מאת: סילביה

שלום רב הבעייה היא עם ילדי בן ה-9 (יש לי עוד ילד בן 5 ובת בת 4). באופן כללי הילד נבון, מנומס, יצירתי מאד (לא ספורטיבי..) אוהב מאד לקרא, לצייר, ומחשבים. ציוניו טובים והשכלתו גבוהה לגילו. אבל - הילד נוטה להתפרצויות אלימות מילולית ופיזית בכל פעם שמישהו פוגע בו או לא הוגן איתו במשחק וכו' כך עם אחיו, עם חבריו (שאותם הוא מאבד לאט לאט), ולאחרונה הוא שהה עם אחיו אצל סבו וסבתו ובגלל ויכוח קטן עם אחיו ותוכחה מסבתו ע"מ שיוותר, הוא התפרץ לעבר הסבתא קילל אותה נמרצות ואף נתן לה מכה בשעה שהיא נסתה למנוע ממנו לברוח החוצה. הדבר זעזע אותנו מאד (המשפחה היא משפחה מורחבת וכולם ללא יוצא מן הכלל אחים ונכדים מדברים בנימוס רב להורים, לדודים ולסבים וכך הורגלנו להתנהג גם עם הסביבה, המורים וכדומה) . כל השנים אנו מנסים לדבר על ליבו של הילד, לומר לו שהתנהגותו גורמת לו להפסיד, כולם מתרחקים ממנו או צוחקים עליו בבי"ס נהנים להרגיז אותו כי יודעים שתגובתו תהיה קיצונית. מצטערת שההודעה כל כך ארוכה, אך אנו הורים חסרי אונים נוכח המצב ולא יודעים מה לעשות??? ניסינו הכל, גערות חד משמעיות, עונשים (לא ללכת לחברים, לא טלויזיה וכו') היום נשאר לנו רק לדבר עם הילד והרבה, אך זה לא עוזר, איננו יודעים אם הוא מבין אותנו בכלל בשעת התפרצות הוא שוכח הכל. מבקשים עזרה. תודה

27/08/2002 | 23:06 | מאת: ד"ר אורן קפלן

סילביה שלום אני חושש שגערות לא יועילו בשלב הזה. יש משהו שמצית את האש וצריך לטפל במקור לבעיה. הילד לא שולט במה שקורה לו בעת התפרצויות הזעם ולכן העונשים אינם יעילים. אני מציע לכם לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים. אני ממליץ על ייעוץ להורים לפחות בשלב ראשון ואולי גם הילד עצמו יצטרך להגיע למפגשים. בעיקרון עם ילדים יש אפשרות לנסות טיפול בשיטות משלימות כגון טיפול בתנועה באומנות או עם בעלי חיים. בכל מקרה, נשמע שהילד במצוקה וזקוק לטיפול, ואתם זקוקים להדרכה מתאימה. אם אינכם יודעים לאן לפנות ניתן להתייעץ עם פסיכולוג בית הספר ועם צוות בריאות הנפש של קופת החולים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית