צריכה פתרונות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/08/2002 | 20:46 | מאת: ורד

שלום לכולם. אני סובלת מהתקפי חרדה כבר כמה זמן. אין לי מושג איך זה בא לי, כי אומרים שזה בא בתורשה, ואצלי במשפחה אין אף אחד עם הבעייה הזאת. כבר כמה שנים שיש לי בעיות בריאותיות והייתי אצל הרבה רופאים בקשר לבעיות שונות(שאף אחת מהן לא דימיינתי!) אבל הבעייה היא שבגלל שתמיד הרופאים אמרו שאין לי כלום, אמא שלי, שהיא דיי אנוכית, חושבת שאני תמיד ממציאה ולא מתייחסת אליי ברצינות. נורא קשה לי עם ההתקפי חרדה, וגם שמעתי שזה ממש לא טוב ללב ויכול לגרום לשיתוק!אבל אין פשוט סיכוי שאני אדבר עם אמא שלי, ולכן גם אבודה לי האפשרות של ללכת לפסיכולוג. וגם תרופות הרגעה מכל סוג שהוא לא טבעי הם לא אופציה. הייתי רוצה לקבל הצעות, איך אני יכולה לבד, בבית, לעשות תרגילים או משהו כזה בשביל להקל על הבעייה. אני אשמח לכל תגובה עידוד, והבהרות מפורטות לגבי הדברים ששמעתי. תודה מראש לכל מי שעונה!

12/08/2002 | 20:55 | מאת: מירב

למה לא טיפול תרופתי?? יש היום תרופות טובות!!

13/08/2002 | 23:36 | מאת: ורד

אבל אני פשוט לא יכולה. אני בת 14 וחצי. לדעתי זה גיל ממש מוקדם להתחיל לסבול מהתקפי חרדה. אני לא יכולה לדבר עם אמא שלי, היא לא מבינה שיש כאלה דברים בכלל, ולי היא לא תקשיב. גם אם היא כן תקשיב לי היא לא תדע לאן להפנות אותי, היא בטח תקבע לי קודם תור לרופאת ילדים, והרופאה הזאת ממש צחקה עליי פעם קודמת שהלכתי אליה! אני יכולה לדבר עם היועצת של הבית ספר שלי אבל אני לא בוטחת בה, היא בנאדם צבוע. ובכלל אני לא יודעת אם היא תדע מה לעשות, פעם קודמת שדיברתי איתה היא פשוט הפנתה אותי לאתר הזה.

12/08/2002 | 23:57 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ורד שלום אני לא בטוח ששיטת עשה זאת בעצמך תתאים, אבל את בהחלט יכולה לנסות. יש מספר ספרים וקלטות בנושא של הרפיה, דמיון מודרך והיפנוזה עצמית. תוכלי לרכוש ערכה בחנות ספרים ולנסות. עם זאת, אני ממליץ לך בכל זאת לנסות ולהגיע לטיפול פסיכולוגי ואולי לשקול טיפול תרופותי. יתכן שאמך אינה מבינה את הבעיה ואיש מקצוע בוודאי יוכל להסביר לה. אינני יודע את גילך אבל במידה ואת עדיין בגיל בי"ס תוכלי להיעזר בשירות הפסיכולוגי החינוכי של העיריה כדי לפחות לקבל הפניה מתאימה. להלן קישור לתמצית על שיטות הטיפול המקובלות בחרדה http://www.psychologia.co.il/anxiety2.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

14/08/2002 | 00:26 | מאת: אסתי

ורד יקרה את באמת צעירה מאד כדי להתמודד לבדך עם חרדה. סביר להניח שיש קשר בין החרדה שלך לבין חוסר היכולת (ולא משנה אם הסיבה נעוצה בך או באמך) לפנות לאמך בעת מצוקה. את לא צריכה להתמודד לבדך, אם אין לך אמון ביועצת ביה"ס, את יכולה לפנות לפסיכולוג/ית של בית הספר.אפשר למצא בתחילת ספר הטלפונים בשירותי העיריה במקום מגורייך, ולחפש שם את "שפ"י". זכותך להיעזר בגורם טיפולי שישכנע את אמך (הורייך) שאת זקוקה לעזרה. לי נראה שקשה להתמודד לבד עם חרדה. חבל שתהיי לבד במצוקתך. אסתי (יועצת חינוכית)

14/08/2002 | 00:26 | מאת: אסתי

ורד יקרה את באמת צעירה מאד כדי להתמודד לבדך עם חרדה. סביר להניח שיש קשר בין החרדה שלך לבין חוסר היכולת (ולא משנה אם הסיבה נעוצה בך או באמך) לפנות לאמך בעת מצוקה. את לא צריכה להתמודד לבדך, אם אין לך אמון ביועצת ביה"ס, את יכולה לפנות לפסיכולוג/ית של בית הספר.אפשר למצא בתחילת ספר הטלפונים בשירותי העיריה במקום מגורייך, ולחפש שם את "שפ"י". זכותך להיעזר בגורם טיפולי שישכנע את אמך (הורייך) שאת זקוקה לעזרה. לי נראה שקשה להתמודד לבד עם חרדה. חבל שתהיי לבד במצוקתך. אסתי (יועצת חינוכית)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית