seroxat משהו מכירויכול לכתוב על נסיונו האישי בכדור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/08/2002 | 13:18 | מאת: the commander

הזה העם הוא באמת יעיל נגד דיכאון וחרדות. אני מקבל אותו בערך שבוע ואני לא חש הקלה בנתיים. למרות שאמרו לי שיקח 3 שבעות עד שתחל הצתה אין לסבלנות לחכות. תודה מראש.

12/08/2002 | 14:08 | מאת: מיטל

בכל זאת תצטרך להיעזר בסבלנות. תרופות פסיכיאטריות אינן אקמול, ולוקח להן זמן להשפיע. חלק מתופעות הלוואי של הסרוקסט הן אובדן החשק המיני והשמנה, מכיוון שהכדור מגביר את התאבון. הסרוקסט אכן יעיל בטיפול בחרדות ודכאונות, אם כי, ייתכן ועליך הוא לא ישפיע, ואז תצטרך לחפש - יחד עם הפסיכיאטר המטפל - משהו אחר.

12/08/2002 | 14:16 | מאת: דלית

סרוקסט אינו הפתרון לחרדות.

12/08/2002 | 14:29 | מאת: עם seroxat אינו יעיל מה כן לפי

דעתך דלית.

12/08/2002 | 21:57 | מאת: מיטל

לא הייתי רוצה לשבור לך את המילה - אבל סרוקסט כן יעיל בטיפול בחרדות! מהיכרות אישית - ועל זה קשה להתווכח, נכון?

12/08/2002 | 17:00 | מאת: "איתם

עדיף אפקסור...יותר יעיל ופחות תופעות לוואי

13/08/2002 | 00:13 | מאת: שירה

יש כאלה שמתאים להם יותר סרוקסאט, זה שלך זה עוזר זה לא אומר שזה עוזר לאחרים. כל אחד ומה שטוב לו....

12/08/2002 | 21:31 | מאת: גיא

מניסיוני לאחר כמעט 3 חודשים של טיפול אני יכול בסה"כ הכללי להמליץ בחום על הכדור הנ"ל כמובן שבאמת יקח 3 שבועות עד שתרגיש הקלה כלשהי ואח"כ הכל יורגש קליל יותר,לגבי האפוקסר (שאותו אגב לא ניסיתי) רבים אומרים כי הוא אכן טוב יותר מ סרוקסט אך תופעת הלוואי העיקרית היא הפרעות שינה דבר שלא נעים במיוחד לחולי דיכאון וחרדה רבים אשר מרגישים לעיתים קרובות תחושות אלה בין כה!!! בקיצור כפי שאמרו מדוכאים וחרדים אחרים לפני ס ב ל נ ו ת !!!! בהמון הצלחה, גיא

13/08/2002 | 12:07 | מאת: דלית

הפרעת השינה הזו נמשכת מספר ימים בלבד וחולפת. להיפך, זה דווקא מסייע לשינה.

13/08/2002 | 00:09 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום קיבלת הרבה תגובות. בכל מקרה, אני מציע לפנות לפסיכיאטר המטפל ולקבל ייעוץ אישי מאחר וההתאמה של התרופות אינה אוניברסלית ולכל אחד מתאים משהו אחר. בכל מקרה, תיאלץ להמתין כחודש עד פעילות מלאה של הכדור. בברכה ד"ר אורן קפלן

13/08/2002 | 00:44 | מאת: the commander

14/08/2002 | 00:12 | מאת: המתרגם

למרות שאולי רוב חברי הפורום ראו זאת. חשבתי שמן הראוי שתראה גם את הסיכונים הכרוכים בתרופה לכן אני מצרף שוב את תרגום הכתבה: נושא: תרגום כתבה מאנגלית מעיתון הגארדיין. אנגליה, 27.7.2002 הגארדיין: התרופה נוגדת הדיכאון סרוקסאט מככבת בראש טבלת תופעות הגמילה מתרופות. סרוקסט, התרופה נגד דיכאון מתוצרת אנגלית שעולה במכירותיה על פרוזק, גורמת ליותר אנשים בעיות של תופעות גמילה מכאיבות כשהם מנסים להפסיק לקחת את זה מאשר כל תרופה אחרת בבריטניה. הוועדה לבטיחות תרופות – CSM- אשר מקבלת דוחות של תופעות לוואי של תרופות מרופאים ומרוקחים, קיבלה מפולת של תלונות לגבי סרוקסט, אחת מן התרופות הידועות כSSRI. הSSRI הכולל גם את פרוזק, שווקו תמיד כתרופות בטוחות שאמורות לא לגרום לבעיות התלות המתלוות לתרופות וותיקות יותר כגון ואליום ואטיוון. סרוקסט – הידועה לרוב כפארוקסטין נמצאת בראש טבלת 20 התרופות שגורמות לתופעות גמילה, עם כ-1,281 תלונות מרופאים לפי שיטת ה-"כרטיס הצהוב" שהוכנה למטרת דיווח על תופעות הלוואי של תרופות. יותר דוחות הוגשו לגבי סרוקסט מאשר לשאר התרופות שברשימת העשרים יחדיו. בין השישה התרופות העליונות, 5 מהתרופות שדווח כי הן גורמות לתופעות גמילה הן SSRIs. – שניה אחרי סרוקסט מופיעה אפקסור (ונלאפאקסין), עם 272 תלונות. מספרים אלו הושגו מן הלשכה לבקרת תרופות שהיא הסמכות המווסתת שמקבלת המלצות מהוועדה לבטיחות תרופות דרך קבוצה מבצעת ששמה "בקרה סוציאלית". צ'ארלס מדאוו'ר מ"ביקורת חברתית" התלונן בפני הלשכה לבקרת תרופות(CSA) ובפני הוועדה לבטיחות תרופות לגבי עלון המידע למטופל הניתן יחד עם הסרוקסט וטוען שהוא שגוי ומטעה. "טבליות אלו אינם ממכרות", נאמר בעלון, ומוסיף שבעיות הגמילה שחלק מהמטופלים חווים "אינן נפוצות ואינן סימנים של התמכרות". אך בריטים רבים התייעצו עם עורכי דין לגבי הבעיות הבלתי צפויות שהתרופה גרמה להם כשהם רצו להפסיק לקחת אותה. מר מדאוו'ר הפנה את תשומת ליבם של הלשכה לבקרת תרופות לעבר מאות השדרים שהגיע לאתר האינטרנט של הקבוצה (http://www.mca.gov.uk/) שהגיעו מאנשים שסבלו וממשיכים לסבול מתסמינים מכאיבים כתוצאה מהניסיון להפסיק ליטול את הסרוקסט. ה ם מתלוננים על תחושות המזכירות נזעים חשמליים העוברים בתוך הראש, סחרחורות, שינוי מצב רוח קיצוניים, בחילות וחלומות מוחשיים לא נעימים, אשר על כולם ניתן להקל רק בעזרת חזרה לתרופה. "הייתי על סרוקסט במשך 10 שנים ", כתבה אישה אחת בחודש ינואר, "ופעמים רבות ניסית לצאת מזה, אך זה תמיד הסתכם בחזרתי למנה הרגילה שלי של 30 מ"ג בגלל תופעות הגמילה המחרידות.... עוד בהתחלה הובטח לי כששכנעו אותי לקחת תרופות נוגדות דיכאון שהן כביכול "תרופות הפלא" המתונות והכי לא ממכרות בפסיכיאטריה המודרנית!" ה-SSRIs ניתנים בד"כ במרשם ע"י רופאים כלליים – לא פסיכיאטרים – לאנשים שמתייעצים איתם לגבי דיכאון קל ולפעמים מצבים אחרים, כגון ME ,(?) חרדות ופוביות. מר מדאוו'ר מדגיש שלא מזהירים רופאים כלליים לגבי בעיות הגמילה שהתרופה יכולה לגרום למטופליהם ולעיתים קרובות הם חושבים שהתסמינים שמהם המטופל שלהם סובל כאשר הוא מפסיק לקחת את התרופה אינם אלא שובו של החולי הראשוני שלהם. במכתב לקיית' גו'נס, מנכ"ל הלשכה לבקרת תרופות, הוא אומר: "ההבטחה הפסקנית והנשנית שסרוקסט/פארוקסטין אינו ממכר נראית לי לגמרי לא מוצדקת ויש סבירות גבוהה שהיא תטעה ותבלבל מטופלים ורופאים כאחד. כפי שאני רואה זאת, הלשכה לבקרת תרופות וכן הוועדה לבטיחות תרופות הכשילו את הציבור וממשיכים להכשיל את הציבור – הזנחה גסה של אחריות ושל החובה שלהם למשתמשים, הייתי אומר.” בתגובתה, הלשכה לבקרת תרופות מאשרת שהנתונים שמופיעים ב"כרטיס הצהוב" הבריטי משתקפים גם בנתונים של ה"מוסד למעקב אחר תגובות שליליות מתרופות" השייך לארגון הבריאות העולמי ויושב באפסאלה, שוויץ. מוסד זה הציב את הפרוקסטין בראש הרשימה ואת ונלאפאקסין שני בטבלת בעיות הגמילה. גו'ן ריין, שאחראי בלשכה לבקרת תרופות על הבטיחות של תרופות מורשות, נתן ציון ברור שהלשכה עשויה לשבור את המסורת ולקחת בחשבון תלונות המגיעות ממטופלים בנוסף לאלו המגיעות מרופאים ורוקחים הגארדיין, בריטניה. כל הזכויות שמורות 2002 לינק לכתבה: http://huknews.hoovers.com/fp.asp?layout=displaynews&doc_id=NR20020727670.4_be670017b7c02a54

19/08/2003 | 16:28 | מאת: חווה

היי רציתי לדעת איך מתבצעת הפסקת לקיחת התרופה בשלבים או בבת אחת.?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית