התפרצויות זעם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/07/2002 | 12:22 | מאת: zl

16.7.02 שלום רב, אני אמא לילדה בת 11 ולילד בן 3, ברצוני לשאול שאלה לבגי בני. לבני ישנם "התקפות עצבים": הוא מגיב בצורה מאוד אגרסיבית מכה את כולם וזורק את עצמו או את החפץ שיש לוביד עד שהוא שובר אותו. במידה ומשהו לא מסתדר לו או שלא הבינו אותו או לא בצעו את מה שהוא מבקש הוא מגיב בצורה מאוד חריפה. מה שמטריד אותי מאוד הוא שגם במזן שהוא רואה סרט בצורה מאוד רגועה ומרוכזת, לפעמים הוא פשוט נתקף בצעקות בכי חזק זעה ומש נאבק לכמה דקות וכמו שזה בה כך זה עובר. גם לפי הגננת לילד אין בעייה התפתחותי יש לו זיכרון נהדר ויכולת ריכוז מאוד גבוהה ואררכה והמוטוריקה הגסה והעדינה שלו ממש טובה. פניתי לרופא שלו ושאלתי האם ההתקפות הם כתוצאה מבעיה פיזיולוגית של למשל חילוף חומרים או משהו אחר האם צרים לבצע צילום מוח. רופא הילדים אמר לי שלפי ההסבר שלי וההסתכלות שלו על הילד אין כל בעיה פיזיולוגית אלא רק פסיכולוגית והמליץ להגיע לטיפול פסיכולוגי. כמובן שאני פניתי לפסיכולוג בקרבת ביתי. אך בליבי אני עדיין חשה שהבעייה היא לא רק פסיכולוגית. הרי צריך להיות גורם כל שהוא שגורם לו להגיע למצב של עצבים כאלה. ברצוני לציין שמאוד קשה לטפל בו, או למשל ללכת לקניות או לקניון ולכל סידור או טיול אחר ואפילו לחברים . נ.ב. אינני יודעת אם יש קשר אך בני נולד כרוך בחבל התבור שלושה פעמים. ובגיל שנה וחצי עבר ניתוח כפתור בשני אוזניו והוצאת השקד השלישי עקב דלקות חריפות חוזרות. לתשובתך אודה !!!

21/07/2002 | 09:09 | מאת: zl

21.7.02 בוקר טוב אבקש את תשובתך - מאוד דואגת zl כתב/ה: > > 16.7.02 שלום רב, אני אמא לילדה בת 11 ולילד בן 3, ברצוני לשאול > שאלה לבגי בני. > לבני ישנם "התקפות עצבים": הוא מגיב בצורה מאוד אגרסיבית מכה את > כולם וזורק את עצמו או את החפץ שיש לוביד עד שהוא שובר אותו. > במידה ומשהו לא מסתדר לו או שלא הבינו אותו או לא בצעו את מה שהוא > מבקש הוא מגיב בצורה מאוד חריפה. מה שמטריד אותי מאוד הוא שגם > במזן שהוא רואה סרט בצורה מאוד רגועה ומרוכזת, לפעמים הוא פשוט > נתקף בצעקות בכי חזק זעה ומש נאבק לכמה דקות וכמו שזה בה כך זה > עובר. גם לפי הגננת לילד אין בעייה התפתחותי יש לו זיכרון נהדר > ויכולת ריכוז מאוד גבוהה ואררכה והמוטוריקה הגסה והעדינה שלו ממש > טובה. פניתי לרופא שלו ושאלתי האם ההתקפות הם כתוצאה מבעיה > פיזיולוגית של למשל חילוף חומרים או משהו אחר האם צרים לבצע צילום > מוח. רופא הילדים אמר לי שלפי ההסבר שלי וההסתכלות שלו על הילד > אין כל בעיה פיזיולוגית אלא רק פסיכולוגית והמליץ להגיע לטיפול > פסיכולוגי. כמובן שאני פניתי לפסיכולוג בקרבת ביתי. אך בליבי > אני עדיין חשה שהבעייה היא לא רק פסיכולוגית. הרי צריך להיות גורם > כל שהוא שגורם לו להגיע למצב של עצבים כאלה. ברצוני לציין שמאוד > קשה לטפל בו, או למשל ללכת לקניות או לקניון ולכל סידור או טיול > אחר ואפילו לחברים . > נ.ב. אינני יודעת אם יש קשר אך בני נולד כרוך בחבל התבור שלושה > פעמים. ובגיל שנה וחצי > עבר ניתוח כפתור בשני אוזניו והוצאת השקד השלישי עקב דלקות חריפות > חוזרות. > לתשובתך אודה !!! >

22/07/2002 | 00:14 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ZL שלום לבנך הסטוריה רפואית שיתכן וקשורה (אך יתכן ולא) לעניין. כדי להיות בטוחה שבדקת את העניין לעומק מומלץ לפנות לנוירולוג ילדים מומחה וליחידה להתפתחות הילד. אבל גם אם הענין הרפואי לא השפיע באופן ישיר בהחלט יתכן שהיתה השפעה משנית, כלומר שהילד פיתח תגובות חרדה וזעם גם בהקשר לאירועים הרפואיים הקשים שעבר בגיל כל כך צעיר. כדאי שתדעי שגם לילדים שהוגדרו באופן פורמלי עם ליקויי למידה למינהם או היפראקטיביים ברוב המקרים לא מוצאים עדות רפואית נוירולוגית פורמלית, ובכל זאת משייכים את הסטורית הלידה וההתפתחות, לפחות בחלקה לבעיה. לכן בסופו של דבר הטיפול הפסיכולוגי הוא ברוב המקרים הדרך להתמודד עם הבעיה, גם אם זו פיזיולוגית במקורה. אישית אינני ממליץ על טיפול אישי לילד כה צעיר. אני ממליץ על ייעוץ והדרכה פסיכולוגיים להורים והם המטפלים הישירים עם הילד עצמו. אולם כאן יש גישות שונות וכדאי להתייעץ עם הגורם אליו פניתם. בברכה ד"ר אורן קפלן

22/07/2002 | 13:08 | מאת: zl

22.7.02 דר' קפלן שלום רב, ראשית אני מודה לך על תשובתך המעמיקה והכוללת ע"פ הרופא המטפל (שהוא ממוחה ילדים) וע"פ הגננת הילד אינו היפראקטיבי או בעל ליקוי למידה. פניתי לפני כחודש וחצי למרפאה להתפתחות הילד ומסרתי דו"ח הורים ודו"ח גננת מנהל המרפאה קיים עימי שיחה טלפונית והבהיר לי שלבני אין שום בעייה התפתחותית או שכלית אלא רק רגשית שבטיפול אצל פסיכולוג (הדרכה להורים והסתכלות על הילד) אפשר בקלות לפתור את הבעייה. (מה שנראה לי מאוד לא בסדר להחליט לגבי ילד מבלי לראות אותו "רפואה דרך הטלפון") 2.8.02 תתקיים הפגישה הראשונה עם הפסיכולוג האם יש צורך לפנות לניורולוג לפני הביקור אצל הפסיכולוג ? לתשובתך אודה !

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית