מי מכם נוטל ריספרדל????

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/12/2000 | 19:39 | מאת: אמא של...

השאלה מופנית בעיקרה לרופא הפסיכיאטרי.... בני נוטל מזה כחודשיים ריספרדל במינון של 6 מיליגרם. אחרי שיחרור מאשפוז כפוי. בימים האחרונים מדבר על דיכאון וחוסר עניין בחיים. פניו קצת נוקשות. בעיקר באזור הפה. (תופעה של הידוק לסתות ולשון נוקשה הופיעה בתחילת הטיפול.... אך חלפה) אי - זיקפה מאז נוטל את הכדורים. ועייפות רבה מאד.. לא מעט שינה. הוא היה בחור עם כושר גופני מעולה. וכעת, שבר כלי. עליית מדרגות מעייפת אותו, שלא לדבר על יותר מזה. בבית החולים קיבל בונסרין - חצי כדור למניעת תופעות לוואי.. אך הכדור עייף אותו מאד וגרם לשינה מרובה. בעצת הרופאה שמטתי את חצי הכדור ...ועדיין הוא עיייף מאד. האם הדבר נובע רק בגלל הריספרדל או גם בגלל שאינו מעסיק את עצמו???? לא רצה שיחות עם הפסיכולוגית שהציע בית החולים לאחר השיחרור... נעשה תלותי מאד... ממש כילד... והולך אחריי בבית . קשה לשעשע ילד בן שלושים.. בכל היממה... באמת קשה.. האם ניתן להקטין את ששת המיליגרמים בעצת רופאה , כמובן, לחצי כמות???? האם אי - הזיקפה תשאר לעד???. מאיפה הדיכאון הפתאומי???? ומדוע העייפות הנוראה???????? אהיה אסירת תודה לכל השתתפות של אנשים שמכירים את הכדור ואת התופעות וכן אודה לרופא שייתן לי תשובות לשאלותייי. המון תודה מראש אמא של....

27/12/2000 | 19:40 | מאת: אמא של...

השאלה מופנית לפסיכיאטר.. שאינו נוטל את התרופה. אבל יודע את התשובות לשאלותייי

27/12/2000 | 19:41 | מאת: אמא של...

אני די חדשה פה..ולכן הטעויות סליחהההההההה

27/12/2000 | 22:57 | מאת: ד"ר אבי פלד

מה האבחנה של בנך ? - האם הסבירו לך מה עתידו - האם המחלה כרונית לכל החיים - האם הכדורים עוזרים לכל הסימפטומים? - מה שאת מתארת (עייפות ילדותיות) הם סימני מחלה שאין להם מרפא עדיין - הסבירו לך זאת ? - צרי איתי קשר (בלחיצה על שמי בדף הפורום תגיעי לכרטיס האישי שם תמצאי את הטלפון הנייד שלי) להסבר מפורט.

28/12/2000 | 00:59 | מאת: אמא של...

ותודה......אצור קשר..............

28/12/2000 | 01:27 | מאת: שלום

תשיב בפורום כך כולנו נחכים

28/12/2000 | 21:48 | מאת: יעל

ומה זה עיפות לא ילדותית.

28/12/2000 | 09:50 | מאת: אלמונית

לאמא המודאגת בונסרין ככל הידוע לי היא תרופה נגד דכאון,תבקשי תרופה בשם דקינט,שהיא תרופה לתופעות הלוואי שהסברת. בעניין העייפות דברי עם הרופא המטפל ואולי אפשר "לשחק" עם המינון-הכוונה היא אולי ניתן לקחת כדור אחד בבוקר ואת השאר בערב לפני השינה. הרספרידל גורם גם לרעב מוגבר כך שתתכונני לאכילה מוגברת ומופרזת . העייפות היא גם חלק מהמחלה. ישנה אגודה בשם "אנוש", תפני אליה באזור מגורייך.יש להם גם פעילות אשר יכולה להעסיק את בנך. נסי להיעזר בבני משפחה או בכל אדם אחר לפני שיגמרו כוחותייך. נסי לבדוק עם העובדת סוציאלית לגבי דיור מוגן. בהצלחה- מאמא של ילד חולה סכיזופרניה

28/12/2000 | 11:57 | מאת: יעל

רספרידאל, תרופה מזעזעת, אחין שלנו אושפז גם כן אישפוז פוי, היה עלם חמודות, ועכשיו הוא נראה כזקן, גורר את הרגליים רועד, חלשלוש, רוצה לישון כל הזמן, נתנו לו תרופה ל"מיתון" התופעות אבל, זה לא עזר לו, אז החליפו תרופה, זה הועיל רק במעט.

28/12/2000 | 17:11 | מאת: אלמונית

מהתשובה של יעל ניתן להבין שהבעיה לא הייתה בעצם ברספרידל, העובדה שהחליפו לו כדור וזה עזר במעט מעידה שהאשם לא רק בתרופה. בני מקבל רספרידל ולדעתי הכדור הוא די טוב בהתחשב בעובדה שבני עמיד לכל התרופות שקיבל עד עכשיו והוא קיבל המון סוגים. שוב בעניין תופעות הלוואי , ישנו כדור בשם דקינט והוא נהדר לתופעות הלוואי מעבר לכך, במחלה הזו צריך המון סבלנות

28/12/2000 | 20:29 | מאת: שמיל

מה שאת כותבת גורמת לי לחשוב אולי הנסיגה הפיזית הקשה של אימי היא תוצאה של הרספידל [4 מ"ג פעם אחת ביום] עד הודעתך לא שערתי כי יכולה להיות בעיה בעקבות הריספידל אשמח לקבל תגובות נוספות של משתמשים אלו המכירים משתמשים ושל הרופאים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית