בחינות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/06/2002 | 04:36 | מאת: אייל

היי אני בחור צעיר שזמן רב לא למד למבחנים. יש לי מבחנים חשובים בעוד כשבועיים במסגרת לימודים.מעולם לא היה לי בלייק אאוט או חרדת מבחנים למרות שהתרגשות ומתח סבירים זה כן. יש לי מבחן חשוב וגדול שמצריך ריכוז רב בזמן המבחן בעוד מספר ימים ואני לומד,ומפחד שביום הבחינה כוחי לא יעמוד לי. אני סומך על עצמי,שההתרגשות תחלוף מעצמה ברגע שאראה את המבחן ואתרכז בו,אך רק ליתר ביטחון,אם אתרגש מדיי,מה הדרך הטובה לצאת מזה?להילחם בזה ולומר לעצמי שאני מסוגל ושזה"קטן עליי",או לנסות להתרכז במשהו שונה מהבחינה עצמה גם אם זה יגזול זמן(יקר) ואז לחזור לבחינה? או שאולי להמשיך לפתור עד כמה שאני יכול ולצפות שזה ייעלם? יש לי חבר שאומר שהוא מתחיל לשרבט מחשבות על הנייר וזה עוזר לו... בבקשה אשמח לשמוע פיתרון אפשרי ,ובנוסף,איך אפשר להירדם בדרך טבעית בלילה שלפני,במידה ויהיו לי קשיים? תודה אייל

09/06/2002 | 22:09 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אייל שלום אם לא סבלת מתופעות של חרדת בחינות אין סיבה שתסבול מהן עכשיו. חרדה בעוצמה סבירה היא תגובה הגיונית וטבעית למבחן חשוב. תוכל לנסות לעשות תרגילי הרפיה ע"י עצימת עיניים והקשבה למוסיקה נעימה, אפשר להפעיל את השיטות של חברך וכל שיטה אחרת שתהיה יעילה עבורך. לגבי הלילה שלפני תוכל להיכנס לבית מרקחת ולבקש משהו טבעי לשינה. זה עשוי להרגיע ולשפר את השינה. נסה לקחת את זה כבר בלילה הקודם כדי לראות שזה משפיע טוב עליך. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית