היפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/05/2002 | 02:54 | מאת: צ'ופי

זו שוב אני. 1. אם אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי מעל חצי שנה והמטפלת שלי לא מתמחה בהיפנוזה , איך בכל זאת אני יכולה לשלב את זה עם הטיפול? אני גם רוצה לציין שיש צורך בהיפנוזה בכדי לחקור דברים שמתחת לפני השטח, וגם שאני לא רוצה להחליף מטפלת. 2. האם יש אפשרות לעשות הפנוזה עצמית שתיהיה אמינה , שלא תפגע בי, ושתוכל לתרום לטיפול שלי. אם כן , כיצד?

12/05/2002 | 08:09 | מאת: smile2life

נסי דמיון מודרך. היפנוזה ודמיון מודרך הן שטות דומות מאוד, ע"י דמיון מודרך ניתן לבצע השאה או לתמרן בנבכי הזכרון - בדיוק אותן המטרות של ההיפנוזה. אך בניגוד להיפנוזה אינך זקוקה למטפל, לאחר שלמדת ותירגלת את השיטה.

12/05/2002 | 08:18 | מאת: צ'ופי

תודה רבה :)life2 אבל יש עוד בעיה. איך אני עושה\מוצאת דמיון מודרך.? דמיון יש אבל אין מי שידריך אותי.

12/05/2002 | 17:56 | מאת: ד"ר אורן קפלן

צ'ופי שלום כדי לחקור דברים שמתחת לשטח אין צורך בהיפנוזה. שיטת הטיפול הרגילה בפסיכולוגיה אצל המטפלת שלך עשויה בהחלט להספיק. אני מציע שתתייעצי עם הפסיכולוגית שלך בעניין. במידה וגם היא תחשוב שנחוצה היפנוזה, אין כל בעיה לפנות לפסיכולוג המתמחה בהיפנוזה ובתיאום בינו לפסיכולוגית שלך יבוצע הטיפול המתאים. את המשך עיבוד החומר תוכלי לעשות אצלו או אצלה בהתאם לסיכום שביניכם. בנושא היפנוזה עצמית, יש ספרים רבים וקלטות בתחום. תוכלי לבדוק בכל חנות ספרים כולל חנויות הספרים הוירטואליות באינטרנט. אני בספק אם זה יספיק לך בשלב ההתחלתי, זה עשוי בהחלט להשתלב בשלב מאוחר יותר לאחר למידת הטכניקה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית