סימפטומים לחרדה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/05/2002 | 18:48 | מאת: רוני

בני בן ה-8, סובל תקופה ארוכה ממס' תופעות כמו: תופעות של "טיק" בראש, כאבי בטן, כאבי ראש תכופים, מצמוץ תכוף בעיניים, שיעול טורדני עם תחושות של חנק (לדבריו). אסטמה-(מגיל חודש ועד עתה) הילד עבר את כל הבדיקות האפשריות לשלילת התופעות הללו כבעיות רפואיות .כלומר, כל הבדיקות היו תקינות לחלוטין. כמו: בדיקת עיניים, בדיקה גאסטרואנטרולוגית נוירולוגית, דם, שתן, בדיקת רגישות ללקטוז. הילד מטופל כבר שנים במשאפים בגלל שהוא הוגדר כאסמטי. לאחרונה, הילד נבדק שוב(בגלל שקיבל התקף סטרידור או "שיעול נבחני") והרופאה הפנתה אותו לפסיכולוג ילדים, משום שלדעתה אלו סימפטומים המצביעים על חרדה ולחץ. הילד מטופל ב"מכבי". מאד אינטלגנטי(מחונן), חברתי , ( סובל גם מעודף משקל.) האם כל הסימפטומים שתארתי אכן מצביעים על חרדה? מה אופי הטיפול לתופעות אלו? האם יש פסיכולוג שתחום התמחותו ספציפי לטיפול בתופעות מסוג זה? אודה לך מאד על תשובתך.

02/05/2002 | 00:28 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רוני שלום התופעות שתיארת בהחלט מתקשרות פעמים רבות לגורמים פסיכולוגיים וניתן לטפל בהם לכן בכלים כאלו. לא הבנתי האם הטיפול במכבי הוא רפואי בלבד או גם פסיכולוגי. בכל מקרה, חשוב לפנות לפסיכולוג ילדים לצורך ייעוץ וטיפול במה שעשוי להיות תגובה ללחץ וחרדה, אבל דורש באמת היכרות אישית עם הילד ועימכם ולכן אני נזהר בהתייחסותי כאן. אני סבור שהוא יוכל להפיק תועלת מטיפול בהיפנוזה לגבי כמה מהסימפטומים הגופניים וכדאי לשקול פניה למטפל מתאים בתחום. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית