תופעות מדאיגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/04/2002 | 20:45 | מאת: ציפור גן עדן

שלום ד"ר. בימים האחרונים, עקב כאבי ראש שנמשכים יומיים ולעיתים כמעט שבוע באופן רצוף, ועוד תופעות שבהמשך אפרט עליהן, פניתי אל האינטרנט כדי למצוא סיבה או מרפא לכך. אני מאובחנת כסובלת מאגנזיה של קופוס קלוזום, בעבר - לפני שאובחנתי - סבלתי מתופעות של לפני עילפון, כמו עיוורון, זיעה קרה, וחירשות זמנית תוך כדי שאני שומעת רק את הנשימות שלי בלבד. לתופעות אלו קדמו כאבי ראש חזקים. לאחר שאובחנתי, באמצעות צילומי MRI, ע"י נוירולוג כבעלת אגנזיה של קופוס קולוזום, אמר לי הרופא, אחרי התייעצות על המקרה שלי בוועדה, שאין צורך בניתוח ניקוז נוזלים ועלי להמשיך וליטול נאמר- אופטלגין או אדויל, כשם שעשיתי עד אז. כך עשיתי, בכל פעם שחשתי שכאבי הראש מתחילים, נטלתי את הכדורים ולרוב לא היו חוזרות התופעות הנלוות אך כאבי הראש היו עוברים ממש לאט. לפני כשנה וחצי עשיתי שוב MRI משום שכאבי הראש והתופעות הנלוות חזרו, כמו גם תופעות חדשות כגון כאבי ראש שלא עברו עד שהקאתי את נשמתי...כאילו הלחץ על הראש עבר רק אחרי שדחפתי אצבע והקאתי{סליחה על התיאור והביטוי}.... בזמן האחרון, ובכלל- בשנים האחרונות, אני חשה שהדבר משפיע על אישיותי, שתחושות כמו אמפתיה כלפי אנשים הופכות לחוסר סבלנות שגורם לצביעות מצידי {לעיתים גם להתנהגות מזוייפת כלפי אנשים במשפחתי כדי שלא ישימו לב לשינוי}, או חוסר אפשרות להתרגשות מדברים שבעבר היו מפעימים אותי משמחה והתרגשות. גם כשבא לי לבכות- אני לא מצליחה, הכל תקוע, כאילו הילדה הקודמת שהייתי לפני ה"מחלה" כלואה בגוף של מישהי כהת חושים. בעקבות אירוע מסויים בחיי- שלא נגע אליי אלא למוות במשפחה, טופלתי תקופה מסויימת אצל יועצת וגם אצל פסיכולוג, לא השגתי התקדמות אצלם, אולם לפני שנתיים- טופלתי אצל מטפלת בפרחי באך, הילינג וקריסטלים, והמצב השתפר. אבל הפסקתי את הטיפול משום שהתחלתי לעבוד ולא הסתדר לי עם שעות הפגישה של המטפלת. ולאחר הכל- באינטרנט מצאתי מידע על תסמונות כמו דיפרסוניזציה- אינני בטוחה שזהו השם הנכון, שהתופעות שאני חווה אותן מופיעות גם במקרים של התסמונת הנ"ל... ולשאלה- מה עליי לעשות, איך, כמה ולמה.... מקווה שלא הטשתי אותך, מיטל.

23/04/2002 | 23:03 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיטל שלום הנושאים שמהם את מוטרדת דורשים בראש ובראשונה התייחסות רפואית ולא פסיכולוגית. אני מציע שתתייעצי עם נוירולוג ופסיכיאטר לגבי התופעות. במידה ויש מרכיב פסיכולוגי בו ניתן יהיה להועיל בהמשך בהחלט ניתן לחשוב מה לעשות. עם זאת את מספרת שפנית כבר לייעוץ בשיחות שלא הועילו. התופעות המדאיגות שאת מציינת יכולות בהחלט להיות קשורות למרכיבים נוירולוגיים במוח וזה כיוון הבדיקה שכדאי להמשיך איתו. אם נעזרת בשיטות אלטרנטיביות נסי לחזור לזה. אישית אינני מכיר את התחום, אבל תמיד כדאי לחזור לנוסחאות מנצחות. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

24/04/2002 | 14:22 | מאת: ציפור גן עדן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית