אני עייף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/04/2002 | 19:01 | מאת: ארז

שלום שמי ארז. בן-18 לומד בתיכון עם ציונים טובים מאוד. כבר למעלה מחודש וחצי אני לא מצליח לישון נורמלי, אין לי את החשק לזה, ואני מרגיש שאני לא רוצה ולא יכול לישון בלילה(ביום אני לא מצליח לישון בכלל). אני מרגיש עייף לא רק מבחינה פיזית אלה נפשית ושיכלית(אני מרגיש את הראש שלי כבד). כמה שאני ישן אני עיף ואני לא יודע איך לטפל בזה. יתכן שזה קשור לנשימה כי אמרו לי שאני נוכר אבל אין לי נזלת וגם אני לפעמים קופץ עם כל הגוף שלי בזמן שינה כשאני חולם על משהו שעלול ליפגוע בי (יתחן שמארכת הגוף מעירה אותי בגלל חוסר חמצן). אסמח אםתיתנו לי תשובה שתוכל לעזור לי כי אני לא יכול ללמוד כך בימי הלימודים והבגרויות האחרונות.

05/04/2002 | 23:12 | מאת: HERA

ארז, כדאי לפנות לרופא המשפחה, שיבצע בדיקות כלליות. מעבר לכך, לילה במעבדת שינה יכול לשפוך אור על איכות השינה שלך, ולגלות בעיות של חוסר אספקת חמצן (לדוגמא). עוד אפשרות - ייתכן ומדובר בלחץ מצטבר עקב הבגרויות שבפתח. HERA.

06/04/2002 | 18:05 | מאת: .

HERA כתב/ה: > > ארז, > > כדאי לפנות לרופא המשפחה, שיבצע בדיקות כלליות. > מעבר לכך, לילה במעבדת שינה יכול לשפוך אור על איכות השינה שלך, > ולגלות בעיות של חוסר אספקת חמצן (לדוגמא). > עוד אפשרות - ייתכן ומדובר בלחץ מצטבר עקב הבגרויות שבפתח. > > HERA.

06/04/2002 | 07:18 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אכן, ענייני נחירות אינן רק בעייה של השכנים, אלא משהו רציני שפוגם באיכות השינה. גש למכון שינה לבדיקות! אבל, ענייני בגרויות ידועים לשימצה כמעוררי חרדות. היועצת בביה"ס שלך משופעת בידע בקשר למה ואיך לסייע לתלמידים שמצויים בחרדת טרום בחינות. תתיעץ איתה/ו! כל טוב, ד,ר יוסי אברהם

06/04/2002 | 19:28 | מאת: ארז

תודה רבה אני חשבתי על מעבדת שינה. ד"ר יוסי אברהם כתב/ה:

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית