האם אני סכיסופרנית?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/04/2002 | 12:36 | מאת: חסוי

יש פעמים שאני חולמת בהקיץ, ומדמיינת דברים שאני רוצה שיקרו, דברים שמחים ומאושרים ואני ממש ממש נהיית שמחה ומאושרת (למרות שזה לא קרה...), או מדמיינת דברים עצובים ונכנסת לדיכאון (למרות שכל זה לא קרה). האם יש לי בעיה פסיכולוגית? האם אני סכיזופרנית?

04/04/2002 | 16:45 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום, בתופעות שתיארת כשלעצמן אין כל ביטוי לסכיזופרניה. חלומות בהקיץ ופנטזיות הן תופעות טבעיות ונורמאליות ואם את תופסת אותן ככאלה ומגדירה אותן כך, אין כל חשש לסכיזופרניה. בסכיזופרניה, או בכל פסיכוזה (=מחלת נפש) אחרת, האדם אינו מודע לתעתועי השווא שלו וחווה אותם כדברים מציאותיים. זה עדיין לא אומר שאין לך קושי רגשי, בעיקר כשאת נכנסת לדיכאון כתוצאה מהפנטזיות על הדברים העצובים. ייתכן שסביב הקטע הזה כדי לקבל ייעוץ של איש מקצוע. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית