עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/03/2002 | 01:12 | מאת: יוסי

אני צריך עזרה,אני שוקל להתאבד ברגעים אלה יש ליב עייה תעזו לי בבקשה..........

25/03/2002 | 01:18 | מאת: יוסי

האהבה הראשונה שלי בחיים לא מסתדרת אחרי שבוע וחצי היא אמרה שהיא אוהבת אותי ואחר ישבע היא באה אלי בוכה שהיא לא יודעת ואני יודע שהיא גם בעד קשרים לא מחייבים ועכשיו היא אומרת לי שהיא צריכה להגיע למסקנה לגבי מה שהיא מרגישה זה לא קח הרבה זמן אני משתגע מקנאה בנוסף לכל כי לפני שהכרנו היא אמרה לי שבינה להין ידיד שלה יש משהו לא ברור ועכשיו הם נפגשים הרבה כשהיא חוזרת מהעבודה אני לא יודע מה לעשות עצוב לי כל היום, באמת. למרות שהיא אומרת לי שאני מקסים והיא סומכת עלי הכי בעולם אני חושב שהיא מתרחקת היא מספרת לי על כל מיני דברים שהיא עשתה בעבר וזה ממש ממש מפריע לי מאוד כי היא אומרת שזה היה סתם כי היא חושבת שלפעמים צריך לספק את הצרכים ולהגיע לפורקן לפני מערכת יחסים היא לא נמשכת אלי כמו שהיא היתה רוצה להימשך, כך היא אומרת מה אני צריך לעשות? רע לי כל כך אני לא רוצה לסבול ככה יותר

25/03/2002 | 01:20 | מאת: יוסי

נו

21/01/2004 | 18:52 | מאת: עדי

בס"ד יוסי, אני מבין אותך בכל ליבי, זה קשה וזה קשה מאד. אמרו רבותינו: "עזה כמוות אהבה קשה כשאול קנאה" אך אתה עומד בניסיון עצום וגדול, הראה לעצמך ולאלוקים שאתה יכול לעצוד בו, אלוקים נותן נסיונות לבני אדם שיכולים לעמוד בהם. אם תשתדל ותצא מזה למרות הכאבים והקשיים אתה תהיה מחושל ופחות פגיע בעתיד אתה תרגיש הרבה יותר טוב, אל תברח מזה אף אחד לא מבטיח לך שיהיה לך יותר טוב בהתאבדות חס ושלום , לפי המסורת העתיקה שלנו זה יהיה רק יותר גרוע. אנא הבן יוסי, אתה תרגיש הרבה יותר טוב אם תתגבר, תעזוב את הקשר הזה מייד כי הוא רק יגרום לך עוד ועוד סבל חתוך אותו עכשיו תסבול את ייסורי התופת באהבה ותרגיש הרבה יותר טוב אחרי זה. תנסה תשתדל רק בשבילך שאלוהים יהיה בעזרך אמן. עדי

25/03/2002 | 08:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוסי, אני לא יודע בן כמה אתה, אך מצער מאוד לשמוע שהאהבה הראשונה שלך היא עם מישהי שמנצלת לרעה את אהבתך אליה. לגמרי טבעי שקשריה של חברתך עם בני זוג אחרים יגרמו לך קנאה וסבל. אני מבין שקשה לך לעזוב את הקשר ההרסני הזה בכוחות עצמך ויש הרס עצמי מאוד גדול בהחלטה להישאר בו ולהיות מאוהב באדם שבעצם "מסרס" אותך מבחינה פסיכולוגית, בייחוד בהתחשב בעובדה שזהו הקשר הראשון שלך. אני מציע לך בכל לב לפנות לטיפול, ויפה שעה אחת קודם, כדי להתגבר על המשבר הנוכחי בשלב ראשון וכן להבין יותר לעומק מה גורם לך להתאהב באדם שמזיק להערכתך העצמית. ברור שהערכה עצמית זו שברירית מלכתחילה, שכן אחרת היה קשה מאוד לפגוע בה וזה כמובן נושא מרכזי נוסף אותו תצטרך לעבד בטיפול. ההתאהבות עצמה, גם אצל אנשים יציבים לחלוטין, היא תהליך שיש בו תעתוע, הגורם לעיתים להפרעות בבוחן המציאות - לכן ראה נא את ההמלצה לפנות לטיפול כהוראה, שכן השיפוט שלך בימים אלה אינו במיטבו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית