בעיית שינה- לד"ר גידי רובינשטיין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/03/2002 | 15:24 | מאת: אשה

שלום לך. אני נמצאת בראשיתו של קשר עם גבר שמאוד מוצא חן בעיניי. (לאחר תקופה ארוכה מאוד ללא בן זוג).שנינו גרושים, הורים לילדים בוגרים, הקשר צעיר ומתפתח בחמימות עם הרבה התחשבות ונתינה מצד שניינו. חשוב לי לציין כי אנו מצויים בתהליך החיזור, יש ביננו הבנה ותחושה של "מכירים זמן רב", למרות גילו הצעיר של הקשר.. קשה לי מאוד להרדם כשהוא ישן אצלי, אני מניחה וחשה כי רמת הריגוש שלי בשיאה, וזאת בנוסף לעובדה כי נסיבות חיי הרגילו אותי לישון באלכסון(= לבד). חברי החדש מודע לקושי שלי להרדם בנוכחותו, ואנו נוהגים לישון ביחד יום כן יום לא, זאת על מנת לתת לי צ'אנס להתאושש ולישון היטב את הלילה שאחריי. שאלתי- האם התופעה תחלוף "כשאתרגל"? האם בכלל יש דרך להרגיע את רמת הריגוש בגוף ? הייתכן ויש בי עמוק בפנים חשש מפני "פלישה "לטריטוריה הפרטית?? אני קצת מוטרדת, כי לילה לבן משבש את שגרת יום העבודה של יום המחר, ולי חשוב להיות במיטבי. לתשובתך, תודה אשה

12/03/2002 | 17:40 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אישה, הרגשתי היא שאם הפרעות השינה מופיעות אך ורק בנוכחות החבר, הן משקפות פחד מאיבוד שליטה ואולי עוד יותר פחד לאבד אותו, כאילו אם "תשגיחי" עליו כשאת ערה, תוכלי לשלוט בעניינים. על כל פנים, ההסדר שהיגעתם אליו נראה לי מצוין וגם הוא מוכיח על איכות הקשר ביניכם, שיש בו גם התחשבות, פשרה וגמישות. להערכתי, קיים סיכוי טוב שכאשר הקשר יתבסס יותר, יגבר האמון שלך בבן זוגך ובעיות השינה המופיעות אך ורק בנוכחותו עשויות לחלוף. כמובן, הדבר תלוי בהיסטוריית הקשרים שלך עד כה שאינה ידועה לי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

13/03/2002 | 12:11 | מאת: אשה

שלום לך.. תודה על ההסבר, למען האמת קשה לי לחשוב במונחים של "משגיחה עליו שלא ייברח...." או משהו כזה, אבל אני בהחלט מקבלת את הסברך שכשיתבסס הקשר וייגדל האמון שלי בו- אהיה שקטה מבפנים, ורגועה לישון את הלילה בייחד. מבחינת ההיסטוריה שלי- כשאני נקשרת (מינית ונפשית), הריגוש שולט בי, בייחוד לפני "כיבוי אורות"... היות ומזמן לא נקשרתי אינטימית, ומזמן לא הייתי "מרוצה "/"מעוניינת" שכחתי כי ייתכן ואאלץ לוותר על שינה נורמאלית בשלבי הפריחה של החיזור. אבל ,מאוד ייתכן "שהמחיר" הזה יישתלם לי הפעם.... שוב תודה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית