חרדת נטישה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/12/2000 | 12:14 | מאת: תומר

שלום שמי תומר אני בן 23 כיום אני נימצא בקשר שנמשך כבר 8 חודשים ( ושמונה חודשים נפלאים) יש לציין שזהו לא הקשר הראשון שלי דבר נוסף הוא שאני עובד במשרה מלאה והיא כרגע לא עובדת במהלך 8 חודשים אלו אני וחברתי התאהבנו אחד בשני אנחנו גרים ביחד כבר 4 חודשים ואנחנו רוב הזמן ביחד דבר שגורם לי להיות מאוד מאושר אבל אבל במשך כל התקופה יש לי פחד מסוים ואני ממש מחפד שהיא תעזוב אותי למרות שהיא כל הזמן חוזר ואמרת לי שהיא מאוד אוהבת אותי והיא רוצה גם להתחתן אתי והאמת היא שאין דבר בעולם שיכול לעשות אותי יותר מאושר מאשר להתחתן איתה אבל אותה הרגשה פשוט לא מרפה לדגמא שהיא הולכת להסתובב עם ידידה שלה אני מרגיש איזה שהיא קנאה משהו שלי הוא ממש לא מובן . אני מבין שהיא לא יכולה כל היום לשבת בבית ולחכות לי אבל כשאני חוזר הביתה ורואה שהיא לא שם אני ממש מרגיש בדיכי לפעמים עד דמעות אנא עיזרו לי להבין מה קורה פה

17/12/2000 | 17:45 | מאת: ד"ר דרור גרין

תומר יקר, נראה שאתה מאוהב. ארווין יאלום, באחד מספריו, כתב שהוא אינו מוכן לטפל במאוהבים, משום שהם חסרי תקנה. ואכן, יש בהתאהבות סממנים של חוסר הגיון ושל אובססיה. התיאור שלך עשוי להיות טבעי לגמרי, אם כי אין באפשרותי לדעת את רמת חרדת הנטישה והקנאה שאתה מגלה. לפי תיאורך, הקשר ביניכם טוב ובטוח למדי, ואין לך סיבה לדאוג. אם כך, עליך לבדוק עם עצמך את מקורות הדאגה והקנאה. יתכן שלחוסר הסימטריה ביניכם, לעובדה שאתה עובד והיא נמצאת בבית, יש קשר לעניין, ואולי מדובר במניעים עמוקים יותר בתוכך פנימה. אם מדובר בתחושה בלבד, ואתה מסוגל להתגבר עליה מבלי לפגום בקשר, הרי שאין כאן סיבה לדאגה. ומצד שני, אם אתה מרגיש שהחרדה והקנאה מסכנות את הקשר ומאיימות על המשכו, כדאי שתתייעץ עם איש מקצוע. בברכה, דרור גרין

17/12/2000 | 22:38 | מאת: ד"ר אורן קפלן

תומר שלום בהמשך לדבריו של דרור, האם אתה מסוגל לשוחח עם חברתך באופן פתוח על תחושותיך שהצגת כאן בפנייתך? חרדה וקנאה קשורים לעיתים למצבי אי וודאות וחוסר שליטה שאופיינים מן הסתם לקשרים (כי צריך להתחלק עם מישהו בשליטה). תקשורת כנה וישירה יכולה לעיתים להקל. יתכן ותוכלו להיעזר בייעוץ זוגי כדי להתחיל את השיחה הזו בצורה נכונה (אם אתה מרגיש שלא תוכלו לעשות זאת לבד). בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית