עצבות, חוסר מוטיבציה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/03/2002 | 12:01 | מאת: רינה

שלום. אני בת 45. גרושה וחיה עם חבר. אין לי ילדים עקב בעית פוריות. אני עובדת במשרה בכירה . אין לי סיפוק מהחיים ואני נמצאת בד"כ בתחושת עצבות ודיכאון. זה מביא אותי לבכי פעמים רבות וגורם לי לחוסר רצון ומוטיבציה בכל תחומי החיים כולל פגישות עם חברים. אני חושבת שבגלל שלא הצלחתי להביא ילדים אני חשה תחושה של חוסר טעם בחיים. אני חשה בדידות עמוקה כאילו שנשארתי לבד בעולם. מה עושים? איך יוצאים מזה? תודה עבור יעוץ טוב.

09/03/2002 | 12:53 | מאת: שאול

רינה שלום מה שאת מתארת שייך לסדר יום של פסיכולוג או פסיכיאטר תגשי לרופא המשפחה בקופת החולים תבקשי לפנות לשירותי בריאות הנפש של הקופה אם את חברה במכבי יפנו אותך לבדיקה פסיכיאטרית שבמהלכה יומלץ בפנחחך המתווה של הטיפול אם את חברה בקופה אחרת הנוהלים הם אחרים ההמלצה היחידה שאני כאדם לא מקצועי רשאי לתת לך היא להתעלם מהדיעות הקדומות שקיימות בנושא בריאות הנפש אל תהססי לפנות לפסיכיאטר ואל תהססי לקחת תרופות (לא ימכרו לך תרופות אם אין לך מרשם רק רופא יכול לתת מרשם) בחלק גדול מהמקרים של בעיות דחק וסבל נפשי תרופות הוכיחו את עצמן כמועילות בהצלחה שאול

09/03/2002 | 14:02 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רינה, אתה שואלת שאלה כמעט פילוסופית. ייתכן שבמקרה שלך הדיכאון מבטא אבל על העובדה שאינך יכולה ללדת, אך את מצליחה לשמור על קשר משמעותי עם גבר ונמצאת בעמדה בכירה. חוסר המשמעות שאת מרגישה יכול להיות גם סיבה לדיכאון וגם תוצאה שלו. אבל נדמה לי שבכך את כבר עונה לעצמך. והעיצה הכל כך ברורה מאליה היא לנסות למצוא משמעויות חדשות לחייך. ייתכן שתוכלי לעשות זאת בעצמך וייתכן שתרצי להיעזר בטיפול. מהמעט שאת כותבת, יש לך כוחות לחפש משמעות. חוסר המוטיבציה אינו פוגע, ככל הנראה, בעבודתך אם את נמצאת בעמדה בכירה. עם כל העצב, דווקא מהתיאור שלך נשמע שיש מקום לאופטימיות. ברור שכדי להתייחס למה שעובר עלייך בצורה מעמיקה יש צורך להכיר אותך, כי לאותה תופעה יש משמעויות שונות אצל אנשים שונים לאור ההיסטוריה השונה שלהם. את מציינת בשורה הראשונה של פנייתך את חוסר היכולת להיכנס להיריון. יש לבדוק מה עובדה זו עושה לך בהתחשב בנסיבות חייך ועברך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית