חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/12/2000 | 08:20 | מאת: עדי

לד"ר אילן בעבר סבלתי מהתקף פוסט טראומטי עקב בעיה בלב שארע בפתאומיות בטפוסי אני אדם מאוד חושש לאחרונה אני סובל מכל מיני מחשבות שאיני מסוגל לסלק ממחשבתי המחשבות הם פחד מאיבוד שליטה (להשתגע) , כל חומר שאני קורא בתחום אני מיד משליך על עצמי ולכן אני נמנע מלקרא האם תוכל לייעץ לי מה לעשות וכיצד לנהוג על-מנת לסלק מחשבות אלו מראשי (אני נשוי +5) ואשתי מאוד תומכת בי ואומרת שמחשבות אלו יעברו כבעבר . מצפה לתשובה בתודה עדי

11/12/2000 | 21:55 | מאת: ד"ר אבי פלד

נראה שאתה זקוק לאבחון התיאור מתאים מצד אחד להתקפים של פאניקה מצד שני יתכן ומדובר בבעיה על רקע גופני - (לא פסיכיאטרי) קרדיאלי (לבבי) מצד שלישי יתכן ויש רקע אישיותי - אתה מתאר אופי מסוים שעלול לתרום לבעיה יתכן ויש עוד סיבות של פרטת כאן יתכן גם שילובים של גורמים התורמים לבעיה האבחון הוא קריטי לטיפול כי כל אבחנה שציינתי מעלה דורשת טיפול שונה בקיצור - האבחון הוא קריטי כדאי שהאבחון יתבצע ע"י פסיכיאטר - כי הוא רופא וידע לאבחן גם את החלק הגופני ישנם פסיכולוגים שידעו מתי להפנות לפסיכיאטר לדוגמה טלי וד"ר קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית