בגידה האם לספר ?- דר' רובינשטיין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/02/2002 | 08:39 | מאת: גילגל

שלום לפניכשנתיים בגדתי בבעלי..זה היה מין סטוץ של לילה ולא יותר ....מאז חיי הפכו לסיוט.. אני חולמת על זה בלילה... דשה והופכת בזה אם אני נזכרת בזה ,פיזית יש לי בחילה. אם מדברים בטלוויזיה על בגידות אני מיד נלחצת ורוצה להעביר לנושא אחר...לערוץ אחר... אם אני יספר לבעלי אולי יוקל לי אני חושבת שבעלי יוכל להכיל את הבגידה ... האם זה יביא לי קצת שקט או אולי להמשיך להחריש והסיוטים יעברו לבד.. אשמח אם תוכל לחוות דעתך. ואם מגיבים כאן חברי הפורום אשמח אם יספרו מחוויותיהם בנושא

12/02/2002 | 08:56 | מאת: כוכבית

גילגל בוקר טוב, לפי דעתי היית צריכה לספר לבעלך, והייתם צריכים לנסות ולהבין מה גרם לך לבגוד, את גם צריכה לקחת בחשבון שבעלך יפגע עד עימקי נישמתו,ושיקח זמן עד שתזכי שוב באימונו, אם בכלל,אך אך מאחר וחלפו שנתיים מאז הבגידה, זה יוצר איזו שהיא בעיה..(למה שתקת?)

12/02/2002 | 09:21 | מאת: גילגל

לא יודעת למה שתקתי..... אף פעם לא נראה זמן מתאים לספר פחדתי מהתגובה ...מזה שהוא יעזוב אותי.... פ ח ד ג ד ול שלא נותן מנוח

12/02/2002 | 09:26 | מאת: גאיה

גיל גל יקרה חויתי חוויה של בגידה אני זו שבגדתי... וסיפרתי ...כמעט מיד אחרי המעשה... עברתי תקופה קשה וכנ"ל גם בעלי... כמעט שנה של עליות ומורדות.... ומאז יש בינינו קשר נפלא ומין משובח שלא חווינו קודם... קשה להמליץ ...ובכל מקרה בהצלחה

12/02/2002 | 09:26 | מאת: ים

שלום, אם זה ממש יושב על מצפונך ואת פשוט לא מצליחה להוציא זאת מראשך ומליבך תספרי אבל קחי בחשבון שהתוצאה כנראה לא תהיה פשוטה. את כנראה רוצה לנקות את מצפונך ועדיף, לדעתי את יכולה לפתח חרדות מהאי שקט הנפשי שבו את מצויה וכך לבסוף גם את תפגעי. בהצלחה, ים

12/02/2002 | 10:09 | מאת: נטע

גילגל שלום, לדעתי לפניך שתי אפשרויות: 1. לספר לבעלך, ולהקל על מצפונך ולקחת בחשבון שיתכן וממהלך זה מערכת הנישואים שלכם תיקלע למשבר שאין ממנו חזרה. הוא יכול לאבד את אימונו בך, לחוש נבגד ודחוי. אולי הוא יוכל להכיל את הבגידה, אך אינך יכולה לצפות את התנהגותו מראש. 2. לא לספר - לטפח את המערכת הזוגית ובו בזמן לבדוק את עצמך באמצעות יועץ. להבין מדוע את מסויטת מודאגת ולא שקטה, לאחר זמן כה רב מאז המקרה. בני אדם מעצם היותם שונים וגדלים במשפחות כאלה או אחרות, מקבלים בצורה שונה בגידה של בן זוג. יש כאלה שזו מכה לדימוי העצמי שלהם, מפתחים חרדת נטישה, כועסים ועוד. אחרים יתיחסו אחרת. האם יש לך חברה טובה שתוכלי להתיעץ עמה, אשת סוד? לשוחח על הנושא יכול מאוד להקל עליך.

12/02/2002 | 10:42 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גילגל, א. לפעמים בשם הכנות אנשים פוגעים בזולתם, ב. בעלך אינו הכתובת המתאימה לקתרזיס (הקלה ע"י פורקן) שאת מבקשת להשיג, כי הוא צד מעורב בדבר. ג. אינך יודעת שהוא יוכל להכיל את המידע הזה ולעבור לסדר היום. זו הערכה, ואולי משאלה, שלך. ד. תפגעי בו. ה. אם זה היה סטוצ של לילה ולא יותר, ותגובותייך נמשכות בעוצמה כזו במשך שנתיים, אני ממליץ שתבדקי את תגובותייך בעזרת איש מקצוע. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

12/02/2002 | 10:52 | מאת: גילגל

דר' רובינשטיין או אולי גידי.... מדוע אתה חושב או מציע לי לפנות לגורם מקצועי ? מה יוכל גורם מקצועי להקל עלי? בהסתרה או בהבנת המצב וההשלמה איתו? מה בתגובות שלי מעורר אצלך את ההמלצה ?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית