מתח בלתי נסבל
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
לאחרונה אני סובלת ממתחים ממש קשים. אני מרגישה תחושה של מתח פנימי, מעין פחד, המשתלט על כל הגוף. לאחר כמה שעות מתוחות כאלה אני מתחילה לסבול מכאבי ראש ולעיתים אף מתפרצת בבכי משום שכל כך קשה לי לשאת מתח כזה. אני לוקחת שני כדורי סרוקסט ליום (40 מ"ג) וזה עדיין לא עוזר. היום כבר לא עמדתי במתח והחלטתי לקנת כדור הרגעה (קלונקס) אבל אני כל כך לא רוצה להתמכר לכדורים ולא יודעת למה קשה לי כל כך להתמודד עם לחצי חיים שאחרים מתמודדים איתם בקלות. מה עושים נגד מתח כזה? אני רוצה לציין שתרגילי הרפיה, דמיון מודרך, שיאצו וכדומה לא מצליחים להרגיע אותי. אם אני מתוחה, שום דבר לא מרגיע אותי. המתח שולט בהכל ורק השינה קצת מרגיעה אז אני בורחת לשינה. מה עושים?
שלום אנסטסיה,איזה שם יפה. אם את לוקחת 40 מ"ג סרוקסט וזה עדין לא עוזר לך, רצוי שתפני לפסיכיאטר ואולי תשקלו החלפת תרופה. משך כמה זמן את נוטלת את הכדורים? אני יודעת מנסיון שיש אנשים שמפתחים סבילות לכדור ולעיתים יש צורך בהחלפתו או בהעלאת המינון, מה שלא מתאים במקרה שלך מאחר ואת לוקחת 2 כדורים ליום. אני יודעת ש- 60מ"ג סרוקסט זאת הכמות המירבית. לי אישית זה נראה הרבה. מה עם ספורט? הליכה נמרצת משחררת מתחים ועושה טוב לנשמה ולגוף. תרגילי הרפיה ודמיון מודרך רצוי לעשות באופן קבוע מידי יום ביומו, על מנת שירגיעו. האם את בטיפול פסיכולוגי? שם אפשר לברר את המקור למתחים שלך וללמוד כלים להתמודדות טובה יותר בעתיד. נשמח לעזור לך.
שלום אנסטסיה, אכן לטכניקות כמו דמיון מודרך וחלק מהטכניקות האלטרנטיבות כמו מדיטציה נדרש איזה שהוא קו בסיס, או רמה התחלתית, נמוכה יותר של חרדה. מהעובדה שאת מתשמשת ב-40 מ"ג סרוקסט אני מבין שאת נמצאת בטיפול פסיכיאטרי. האם הטיפול מסתכם אך ורק בתרופות? האם נעשה ניסיון לפסיכותרפיה (טיפול ע"י שיחות) במקביל לטיפול התרופתי? השילוב של השניים הוכח כיעיל יותר משני סוגי הטיפול (תרופתי ושיחתי) בנפרד בייחוד בחרדה מהסוג שאת מתארת. אינך מוסרת שום פרט על מצב החיים בו את נמצאת, דבר שהיה עוזר לקבל תמונה מקיפה יותר, שכן לגורמים סביבתיים יש השלכה רבה על המתח בו את נמצאת. בעזרת טיפול שיחתי מתאים, ניתן אולי לעזור לך לאתר מצבים ספציפיים יותר שמכניסים אותך למתח, מערכות יחסים שגורמות לך למתח ולגרום לשינוי חלקי הן במצבים הללו, במידת האפשר, אך בעיקר לשינוי פנימי אצלך בהתייחסות לאירועים המלחיצים כמו גם לעמוד על סיבות סביבתיות מעברך לחרדתך, שאולי הבנתן תסייע לך להתגבר על החרדה. 40 מ"ג סרוקסט הוא מינון לא מבוטל של התרופה, שאכן נועדה לטפל בדיכאון המלווה בחרדה, בין היתר, ואם את נמצאת על מינון זה תקופה ארוכה, אולי כדאי לך לחזור אל הפסיכיאטר ולשקול שינוי בטיפול התרופתי או במינונו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין