פתרונות לחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/01/2002 | 01:34 | מאת: מודאגת

שלום רב, החבר שלי סובל מחרדה כבר המון שנים בעקבות תאונת דרכים שעבר. הוא מטופל בכדורים (אינני יודעת את שמם) ובפסיכולוגיה במקביל. וכנראה שזה עוזר. הבעיה היא שלדבריו, לכדורים יש תופעת לוואי- בעיות במין, חוסר חשק. אני, בתור מאמינה גדולה בפסיכולוגיה וקטנת אמונה לגמרי בכל מה שקשור להתערבות כימיקלית, ייעצתי לו להחליף את הטיפול. אך הוא מתנגד בתוקף. ברור לי שזה נובע מהפחד שהתקפי החרדה יחזרו ומן הסתם זה ניתן לו ע"י רופא ולכן הוא מאמין בשיטה במלואה. אני מבינה שיש השפעה חיובית לכדורים, אבל קשה לי מאד לקבל את זה שאין טיפול אחר. הייתי רוצה לשמוע האם יש דרכים אחרות לטפל בחרדה כזו- חרדה מאד נקודתית, שלדעתי יכולה להיפתר ע"י טיפול פסיכולוגי עמוק ומקיף. האם יש דרכים אלטרנטיביות? צמחים, מדיטציה? משהו מוכח (כי הוא לא יסכים לנסות שום דבר ערטילאי מדי). האם הטיפול בכדורים הוא לתמיד? כלומר, מה יקרה אם הוא יפסיק? האם אין שיפור כלשהו שיוביל להפסקת הצריכה הזאת בשלב מסוים? איך אפשר לחיות על כדורים כל החיים? תודה

09/01/2002 | 06:55 | מאת: שלומי

הנושא הזה של כדורים נידון כאן בפורום בהרחבה רבה ובתדירות מאד גבוהה. כנראה שזה באמת משהו שכיח ומטריד הרבה אנשים. אם תשוטטי בפורום או תערכי חיפוש על חרדה תמצאי את כל ההתייחסויות. בהצלחה ויום טוב לך.

09/01/2002 | 07:54 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, רתיעה ממשהו נקודתי היא פחד, ותופעות כאלו ניתנות פעמים רבות להסרה/הכחדה מושלמת. ישנן כמה גישות עקרוניות בפסיכולוגיה (טיפול התנהגותני, שמתמקד רק בתופעה הבעייתית; טיפול קוגניטיבי, שמסייע להבנות מחדש את העמדות של הפרט בייחס לגורמים שמעכבים אותו, וטיפול דינמי-קליני, שמשחרר את האישיות מעכבות וקונפליקטים מהותיים, אשר מתבטאים בסימפטומים הספציפיים). יחד עם זאת, הטיפולים הפסיכולוגיים למיניהם מותנים במצב התחלתי של רוגע מסויים, ולפעמים העניין מושג רק ע"י תרופות. כללית, לפי משך הזמן שמדובר במקרה שתארת, נראה לי שראוי לסמוך על הפסיכולוגיה, דהיינו לעבוד במשולב עם הרופא על תהליך הדרגתי של התנתקות מהתרופות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית