למנהל/ת הפורום:

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/01/2002 | 10:58 | מאת: אורית

מנהל/ת הפורום שלום רב, בחודש האחרון אני נתונה תחת לחצים מאוד גדולים בחיי האישיים והמקצועיים. הלחצים התחילו להשפיע עלי במידה שיש לי קושי להרדם בלילה ואני עצבנית רוב היום - אני מגיבה בצעקות וריבים ותסכול עם כל הסובב אותי. בכמה ימים האחרונים התחילו להיות לי כאבים בחזה לאחר "התעצבנות" וכאבים אלו נמשכים למעלה משעה (אני בחורה צעירה - זה לא בעיות לב). אני מודעת לעובדה שמצבי הוא זמני ולא היו לי בעיות דומות בעבר. שאלתי היא: האם אני יכולה לקבל תרופות הרגעה ו/או כדורי שינה במרשם גם ללא יעוץ פסיכולוגי? האם אני יכולה ללכת לרופא משפחה? או אני צרכה לגשת לפסיכיאטר?

06/01/2002 | 14:57 | מאת: HERA

אורית, אם כבר שקלת את האפשרות של טיפול תרופתי, עדיף לפנות לפסיכיאטר. הוא גם יוכל להמליץ לך על פסיכולוג במידה והוא יתרשם שיש צורך גם בשיחות, במקביל לתרופות. תרגישי טוב, HERA.

06/01/2002 | 15:13 | מאת: רונן משולם

לא יאומן - כך איבחנו אותי וזה נכון מאוד אבל.. אף אחד לא שולל אפשרות של פלאשבקים חוזרים במקום או בנוסף לחרדות, בטיפול עם פורפ' שאני מטופל עכשיו ושיחה עם פורפ' משולם מהמחלקה לבדיקת המוח בהדסה עין כרם הם מספרים על מקרים שנראים ע"י אלקטרודות שמזוהים בפירוש פלאשבקים שאינם דומים ברישומים על המצג כחרדה. הפלאשבק מסמים קלים כגון טריפים אקסטות ואל אס די הינן שכיחות ועלולות להופיע עד 18 שנה לאחר המקרה - לדיברהם כמו כן מהסיבה שצנטרוגנימים שהינם חומר כימי שמצויי בטריפ ובמוח במינון מסויים הוא שמסתובב במוח ומדליק מידיי את הפלאשבקים. החומר הזה נמצא בכדורים רפואיים במינון נמוך היות וזה חומר שמסוגל להסתנן דרך כמה וכמה מסננים שיש לנו במוח שלא נותנים לכל חומר לעבור אליו, לדבריהם ישנם כדורים שחשבו שהםאפקטיבים נגד חרדות או אלצהיימר ומסתבר שבכלל אינם עוברים דרך המסננים הללו שבמוח ואינם מטפלים בבעיה מלבד תופעות לוואי, ההוכחה לכך שעברו למוח ע"י עכברים במעבדה אינה מצביעה על נכונות במקרים של בני אדם היות והמוח האנושי והמסננים שונים ומורכבים מהסיבה שאנו בני אדם ולא חיות ואוכלים וחיים אחרת. יש גירסה שאומרת את האבחנה שלך וזוהי אבחנה שנתנו לי פסיכולוגים אך יש את האבחנה שנתנו לי פרופסורים במחקר המוח שהם רופאים פסיכיאטרים שמאמינים בפלאשבק, אני יכון להצביע שבקרב ידידיי שנכוו מסמים כאלו מלבד חרדה הם חשים "דלוקים" והוזים ממש כמו בטריפ מחודש שנדלק ללא הודעה, יש פסיכולוגים שאומרים שבגלל הפחד עאוברים את אותה תחושה,מה הנכון??? בדיקות האי אי ג'י שמוכיחות פלאשבק( במקרים מסויימים בלבד )

07/01/2002 | 00:29 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורית שלום תוכלי כמובן לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש כדורי הרגעה/שינה כאלה או אחרים. בעיקרון, זה בהחלט לא מומלץ, בעיקר שאת לא מדברת על יום מסויים שבו יש בעיה אלא על תחושה ממושכת יותר. לכדורי שינה אפקט שלילי לטווח הארוך ושימוש ממושך עלול לגרום דווקא להגברת קשיי השינה. במידה ואת הולכת על כיוון הטיפול התרופתי מומלץ שתפני לייעוץ פסיכיאטרי. אם את סובלת מתקופה לחוצה שגורמת לתופעות גופניות ונפשיות כפי שאת מתארת, הייתי ממליץ לך לפנות קודם כל לייעוץ שיחתי לפני השימוש המיידי בכדורים. יתכן וניתן לעזור לך גם ללא השימוש בתרופות, או שדרוש שילוב בין השניים. בברכה ד"ר אורן קפלן

07/01/2002 | 10:57 | מאת: אורית

דר. קפלן שלום, אני מודעת לעובדה שהבעיות נובעות מהלחץ שאני נתונה בו ולא יותר עמוק מזה. אני גם יודעת שטיפול/יעוץ עובד לאחר תקופה ארוכה של שיחות ורמת פתיחות והבנה - ואני מחפשת "quick fix" - משהו שיעזור לי לעבור את הימים הקרובים בלי חשש לנזק של טווח ארוך. האם יש כדורי הרגעה שאפשר לקחת בצורה חד פעמית שלא מזיקים יותר מידי? אני קניתי כדור בבית מרקחת הומופטי בשם "Bio-Calm" וזה לא הזיז לי בגרוש! בבקשה תמליץ לי על משהו.. תודה.

07/01/2002 | 11:05 | מאת: אורית

דר. קפלן שלום, אני מודעת לעובדה שהבעיות נובעות מהלחץ שאני נתונה בו ולא יותר עמוק מזה. אני גם יודעת שטיפול/יעוץ עובד לאחר תקופה ארוכה של שיחות ורמת פתיחות והבנה - ואני מחפשת "quick fix" - משהו שיעזור לי לעבור את הימים הקרובים בלי חשש לנזק של טווח ארוך. האם יש כדורי הרגעה שאפשר לקחת בצורה חד פעמית שלא מזיקים יותר מידי? אני קניתי כדור בבית מרקחת הומופטי בשם "Bio-Calm" וזה לא הזיז לי בגרוש! בבקשה תמליץ לי על משהו.. תודה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית