ריטלין לבוגרת בת 20

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/01/2002 | 11:12 | מאת: שאלה לד"ר אבני

ד"ר אבני שבת שלום ! ביתי בילדות אובחנה עם בעיית קשב וריכוז וכילדה מחוננת שאינה יכולה להגיע לידי מימוש . פסיכיאטרית שהיתה אז נתנה לה ריטלין + רידזין 10 מ,ג ואכן זה הקפיץ אותה למעלה והיא החלה להיות פשוט מבריקה בכל היא התגלתה כילדה מאוד מוכשרת בלימים ובמוסיקה ניגנה בפסנתר ו4 סוגי חליליות ורק שבחים קצרנו ממנה . מנגד הרגישות שלה יוצאת דופן מתרגשת ובוכה על כל דבר ונשברת מיד אם לא ניראה לה משהו הכי פעוט ערך . פרפקציוניסטית נורא . כיום היא חיילת בצבא בת 20 והיא קצינת חינוך והסברה ובמסגרת זו היא צריכה ללמוד הרבה חומר ומתקשה מאוד בריכוז וזה מפריע לה בתיפקוד . היא פנתה אלי בעזרה להשיג לה את הריטלין שלא דרך הצבא כי אינה רוצה ללכת לק"בן שלא ירשם לה בתיק הצבאי . האם רופא משפחה יכול לתת לי מרשם לריטלין ? או חשבתי לבקש מהפסיכיאטרית שלי ? מה דעתך בנושא ? אם תוכל להשיב לי עוד השבת אודה לך מאוד

05/01/2002 | 12:12 | מאת: ברוריה

בעיה בקשב ,ריכוז ושכחה המון תודה

05/01/2002 | 14:13 | מאת: דר' עמי אבני

שלום כל רופא יכול לתת מרשם לריטלין ודאי כל פסיכאטר איני בטוח שרצוי להסתיר את זה כעקרון זו לדעתי טעות בהצלחה עמי

05/01/2002 | 16:07 | מאת: שאלה לד"ר אבני

לד"ר אבני - עזרת לי מאוד בתשובתך ותודה על התייחסותך המהירה למרות שאין ברצונה שירשם לה סעיף נפשי בתיק האישי .

05/01/2002 | 14:16 | מאת: דר' עמי אבני

שלום כל רופא יכול לתת מרשם לריטלין ודאי כל פסיכאטר איני בטוח שרצוי להסתיר את זה כעקרון זו לדעתי טעות בהצלחה עמי

05/01/2002 | 17:54 | מאת: azrl

זה טוב שזה שיפר את בתך אבל באיזה מחיר? ריטלין יוצר נזק בלתי הפיך במוח בטווח הארוך. אני לא מציע לך להכניס את בתך לתלות בסמים. הידעת שהריטלין מופיע במדינת ישראל בפקודות הסמים המסוכנים וכן בארה"ב הוא מוגדר ע"י היחידה למלחמה בסמים באותה צורה. משמעות המושג "סם מסוכן" הוא סם שיש בו סכנת התמכרות ונזק פיסי לגוף. "פקודת הסמים המסוכנים" זהו חוק שמכיל את רשימת החומרים הממכרים שצריכים להיות בפיקוח חריף. לא סתם שמים חומר בחוק שכזה. כיום בארה"ב יש מספר מדינות שהוציאו חוק שאוסר על המורים להמליץ או להפעיל לחץ על על ההורים לתת לילדים סמים פסיכואקטיביים (=המשפיעים על השכל) כדוגמת ריטלין. עקב קמפיין שיווקי של חברות התרופות נוצר רושם כאילו זו "תרופה" או סם "שאינו ממכר" (דבר שלא קיים). זה לא מופיע בעיתונים כפירסומות אלא השמועה על "תרופת פלא" מופצת באמצעות "אנשי המקצוע" אשר תפסו מונופול על תחום בריאות הנפש - הלא הם הפסיכיאטרים. לא קיימת עד היום שום עדות לבעיה גופנית שגורמת להיפראקטיביות. פשוט לא מצאו. אבל זה לא ימנע כמובן מחברות התרופות להציע פתרון קטלני. הטון המקצועי שבהם אנו מקבלים תשובות מהפסיכיאטרים יוצר רושם כאילו שיש עובדות בנושא. אך אילו הם מילים ריקות מתוכן. לא תמיד צריך לסמוך על ה"מומחים". לא חסרים לנו "מומחים" בארץ. בפועל הפסיכיאטרים קיבלו זיכיון להקטין את רמת פגועי הנפש. אך הסטטיסיטקה מראה שהם גודלים וגודלים. או שהם גודלים כי באמת אנשים משתגעים או שפשוט הפסיכיאטרים ממציאים יותר "מחלות" שמופיעות בקטלוג שלהם (DSM IV) כדי להשיג יותר לקוחות. תהא הסיבה אשר תהא עדיין אין הם מסוגלת ליצור אנשים בריאים יותר בנפשם אלא במירב הטוב למכר אותם לסמים הדומים מאוד לסמי רחוב אך פשוט נקראים "תרופות". בדיקה למשל של סם הריטלין מראה שהחומר הפעיל וכן החומר הממכר הוא אמפטמין. אמפטמינים הם אותו חומר שמרכיב את הקוקאין! הידעת? זוהי פשוט אותה גברת בשינוי אדרת. לקחת שטן ולשים עליו תויות "מלאך" זהו כל ההבדל עם כמה שינויים קלים כדי ליצור "תרופה חדשה". הדברים שאני אומר כאן אולי חדשים לכם. שנים רבות נאמר לכם מי הם המומחים לבריאות הנפש. כל ניסיון אלנטרטיבי לפתרונות נפשייים מדוכא ע"י מערכת זו. דבר זה יוצר את הרושם שאין פתרונות. אך לא כך הוא הדבר. אין אני המקור לפתרונות - כי איני רוצה למכור לכם דבר. אך אני אומר - יש דרכים אחרות - שאינם הורסות את הגוף לטיפול בבעיות נפשיות. אמר פעם מישהו "search and you shall find". ארגון או גוף נמדד בהצלחה שלו "לספק את המוצר". ה"מוצר" האמור של הפסיכיאטריים הוא אנשים בריאים יותר בנפש. המוצר המסופק - יותר חולי נפש. הפסיכיאטרים יטענו כי הם עדיין חוקרים ולא ידוע הרבה על המוח והשכל. וזה נכון לא ידוע להם הרבה על המוח והשכל. אך חברות התרופות יודעות ליצור תרכובות ולשחק עם סמים כדי ליצור "תרופות פלא". מאחר ולפסיכיאטרים אין שיטה נפשית לטיפול ומאחר וסמים כן יוצרים השפעה על השכל (לא חיובית אבל השפעה בכל זאת) בחרו הפסיכיאטרים בכלי קטלני זה כבמרכולתם. בפועל, מדובר על מיליוני דולרים ושיווק מתוחכם. איני מבקש כי תאמינו לדברי. כל שהייתי רוצה הוא להפעיל אצלכם את חוש הביקורת, ולא לקבל דברים וסמכויות מקצועיות כמובנות מאליהם. שאלו שאלות. שאלו את ד"ר אבני את השאלות הכי פשוטות על הנפש שאולי הנחתם שהוא יודע. בקשו תשובה לא מתחמקת. אל תאמרו "המומחים יודעים מה טוב בשבילנו" היחידים בסופו של דבר שיודעים מה טוב בשבילכם - זה אתם. לא אני ולא המומחים. אם משהו לא נראה לכם כשורה - הטילו ספק. אל תתעלמו ממה שאתם רואים. ציינו לעצמכם שראיתים זאת והטילו ספק אם צריך. שלכם, עזרי.

05/01/2002 | 18:36 | מאת: יונת --

עזרי היקר עם הניסיון בחיים אין להתווכח בעבר הריטלין נתן לה חיים והוכיח את עצמו כתרופה יעילה ובגיל 15 שהיא החליטה להפסיק איתה לא ניגרם לה שום נזק היא המשיכה בלעדיה . כיום שהיא צריכה לימודים גבוהים היא מרגישה את חוסר הריכוז כמכשלה שמפריעה לה בלימודים וגם בבלגן הכללי שההיפראקטיביות גורמת לה . אין כמו הריטלין לצאת מהבלגן שמתחולל לכל הסובלים מהפרעות קשב וריכוז .

05/01/2002 | 18:39 | מאת: אמא

עזרי היקר עם הניסיון בחיים אין להתווכח בעבר הריטלין נתן לה חיים והוכיח את עצמו כתרופה יעילה ובגיל 15 שהיא החליטה להפסיק איתה לא ניגרם לה שום נזק היא המשיכה בלעדיה . כיום שהיא צריכה לימודים גבוהים היא מרגישה את חוסר הריכוז כמכשלה שמפריעה לה בלימודים וגם בבלגן הכללי שההיפראקטיביות גורמת לה . אין כמו הריטלין לצאת מהבלגן שמתחולל לכל הסובלים מהפרעות קשב וריכוז .

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית