ניזעי חשמל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/11/2000 | 23:25 | מאת: גיא

שלום ד"ר פלד הנני עושה עבודה בנושא "טיפול בחולי נפש באמצעות נזעי חשמל". אודה לך אם תפנה אותי למקורות בעברית בהם אוכל למצוא חומר על הנושא. תודה מראש גיא

27/11/2000 | 17:23 | מאת: ד"ר אבי פלד

ECT נקודות היסטוריות: Von Meduna 1934 Austria Ugo Corletti 1938 Italy פעולה פיסיולוגית: 1 . Down regulation של רצפטורים אדרנרגנים. 2 . מעלה סף אפילפטי- דיכוי פעילות מוחית. 3 . תיאוריות הפרשת הורמונים פיטואטרים מוגברת. 4 . תיאורית Kindling. אינדיקציה: 1 . דכאון בעיקר מסוג Magor 2 . סכיזופרניה בעיקר קטטונית או עם סימנים אפקטיבים. 3 . מאניה שלא ניתנת לשליטה בתרופות. 4 . במקרים שיש קונטרה אינדיקציה לתרופות. 5 . נשים בהריון 6 . (פרקינסון OCD ). קונטרה אינדיקציה: 1 . קונטרה אינדיקציה מוחלטת כאשר יש לחץ תוך גולגולתי מוגבר. 2 . קונטרה אינדיקציה יחסית- הפרעות קצב ולחץ דם, צהבת (MI שלשה חודשים). הטיפול: 1 . לפני הטיפול יש למלא פרוטוקול מתאים ולקבל הסכמת החולה. בדיקת רוטינה ובדיקה גופנית (פונדוס), צילום חזה ובדיקת ECG CT וצילומים נוספים לפי הצורך. 2 . הביצוע נעשה על ידי אפליקציה של זרם חלש באזור הרקות. הטיטרציה נעשית הדרגתית כאשר המטרה היא להשיג אפקט התכווצות קונבולסיבית כגורם טיפולי. 3 . מינון מספר הפעמים גמיש *3 בשבוע. בדכאון 5-10 בחולים סוערים ומאנים ניתן גם להגיע ל25- תופעות לוואי: 1 . הפרעות זיכרון עד חודשיים מהטיפול. בלבול זמן קצר אחר הטיפול. 2 . סטטוס אפיליפטי 3 . כאבי ראש 4 . שברים תמותה 1/10000 זהה להרדמה רגילה (נגרמת מהרדמה).

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית