הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/12/2001 | 00:38 | מאת: גל

טוב, בטח כבר שאלו את השאלה הזאת עוד הרבה לפניי אבל בכל זאת, איך מתמודדים עם הפרעות שינה? האם כדאי להשתמש בתרופות לשם כך? האם יש דרך אחרת שאינה דרך תרופות? לפי השעה שבה אני כותבת הודעה זו, אפשר להבין שהבעיה הזאת מציקה לי מאוד. אשמח לקבל תשובה בהקדם...

30/12/2001 | 00:41 | מאת: HERA

גל, אם זה מנחם אותך - את לא היחידה שערה בשעות כאלה... :-))) בכל מקרה, שימוש בתרופות אפשרי, אבל שווה לבדוק קודם מה מפריע לך לישון...

30/12/2001 | 00:55 | מאת: יונת

כשמתחילים עם כדורי שינה זה מאוד קשה להפסיק איתם אחר כך מניסיון . אולי כי זה הופך להרגל שרק בעזרתם אפשר לישון ואז מה לכל החיים ? כדי לישון תיקחי כדורים ? כדאי שתתיעצי עם רופא או פסיכיאטר.

30/12/2001 | 13:18 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גל שלום תלוי ממה נובעות הפרעות השינה. האם יש לך מושג? לעיתים הפרעות שינה נובעות מלחץ על סוגיו השונים. במקרה כזה צריך לטפל בלחץ בטיפול פסיכולוגי ואז בעיית השינה, שהיא משנית למערכת, תעבור. במקרים כאלה רצוי לטפל הן בשורשי הבעיה, ובמקביל ניתן ללמוד שיטות להרפיה עצמית ו/או היפנוזה עצמית כדי להירדם יותר טוב. כדורי שינה הן רעה חולה, מסוכנים לשימוש לטווח הארוך מאחר ומחמירים את הבעיה. אם מדובר בהפרעת שינה "פורמלית" כדאי לפנות למעבדת שינה ולבדוק מה קורה. יש מספר מעבדות מצויינות בארץ. יש בעיה להשיג הפניה מקופות החולים והבדיקה יקרה למדי, אבל זה אפשרי. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לנסות ולכוון אותך. בברכה ד"ר אורן קפלן

30/12/2001 | 14:02 | מאת: אישה בהתהוות

ראשית למצא דרך על מנת לישון ולא למות מעייפות כל היום. פתרון לא ממכר אפשר לקבל אצל מרפא בצמחים, זה עדיף מאשר כדורי שינה. שנית, למצא את סיבת נדודי שינה. אם זה חיצוני אז פקקי אוזניים או פשוט לעבור דירה או לחפש מה הסיבה, לרדת לעומקה: עצם התהליך כבר ינטרל אותה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית