אנורקסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/12/2001 | 19:43 | מאת: ישראל

שלום, אני עובד כמדריך של קבוצת נערים ונערות (בני 18) לקראת גיוס. לאחרונה הועלה החשש כי אחת מהנערות בקבוצה אוכלת מעט ביחס לשאר חברי הקבוצה, רזתה לאחרונה כמו כן הוסבה תשומת ליבי לכך שהיא לובשת בגדים הגדולים ממדותיה. האם מן הנתונים הללו ניתן להסיק כי קיימת הפרעת אכילה.

27/12/2001 | 22:54 | מאת: adi

ישראל, אולי כדאי להסב את תשומת ליבם של הוריה? מורים בבית הספר??? לבדוק האם היא משחקת עם האוכל??? האם היא מסתגרת ולא משתתפת בקבוצה? האם היא מגלה ירידה בלימודים??? האם היא מתלוננת שקר לה??? על כל פנים, טוב שאתה רגיש לעניין!!!! אם אתה עובד איתם במסגרת בית הספר, עדיף שתידע את האחות והיועצת. על כל פנים אני מכירה את הסיפור דרך מישהי שחלתה בזה ויצאה מהעניין. יענו לך גם בנות שצברו ניסיון. עדי

28/12/2001 | 00:16 | מאת: HERA

ישראל שלום, הנתונים שמסרת אכן מעוררים חשדות. מטעם מי הקבומה הזו? האם מקושרים אליה גורמים מתחום הנפש? או אפילו רופא כללי, בתור התחלה...

28/12/2001 | 12:52 | מאת: טלי וינברגר

ישראל שלום רב, ההתנהגות אותה אתה מתאר היא חלק מהתנהגות שעשויה להתרחש בהפרעת אכילה. אולם זה יכול להיות גם הרבה דברים אחרים. טוב מאד שאתה עם "עיניים פקוחות". להערכתי עליך לנסות להסתכל יותר על הנערה (לא רק לקבל מידע מאחרים) ולתפוס איתה שיחה כנה. פעמים רבות יש סביב הפרעת האכילה הרבה הכחשה והסתרה...כך שיש להתייחס לדבריה כ"כבדהו וחשדהו". במידה ואתה רואה שהנערה ממשיכה לרזות, עליך לשקול לערב גורמים נוספים, כמו הורים, יועצת של בית הספר וכו'. בהצלחה, טלי פרידמן

29/12/2001 | 12:53 | מאת: ישראל

תודה על המידע בכוונתי לפעול בהתאם להמלצותיך.

30/12/2001 | 23:45 | מאת: איתן

טלי שלום:)) רציתי בלי כל קשר למה שכתוב פה. להעיר את תשומת לבך לכך שרוז השאירה לך הודעה בעמוד 526 תודה איתן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית