פיצול אישיות/אישיות מרובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/12/2001 | 18:46 | מאת: דנה

במסגרת הקורס האקדמי "מבוא לפסיכולוגיה" בו אני משתתפת, עלי לכתוב עבודה בנושא אישיות מרובה. קשה מאוד למצוא ספרות עברית בנושא !!! האם ישנם ספרים/מאמרים הדנים בהפרעה באופן מקיף? תודה.

11/12/2001 | 19:50 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דנה שלום יש חומר רב בנושא חפשי תחת הפרעה דיסוציאטיבית או דיסוציאציה. ראי למשל http://benafshenu.jerusalem.muni.il/psycology/iden.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

15/12/2001 | 03:28 | מאת: טלי וינברגר

דנה שלום רב, ישנם מספר מקורות מידע שאת יכולה להשתמש בהם: ראשית, מרכז המידע של מכון הנרייטה סאלד. את יכולה להגיע לשם דרך האתר של סנונית: www.snunit.co.il, תיכנסי למאגר המידע של מדעי החברה. תוכלי למצוא שם מאמרים, ספרים ועבודות תיזה ודוקטורט. שנית, נכתבו על הנושא מאמרים בכתב העת לפסיכותרפיה "שיחות". תוכלי למצוא את כתב העת בסיפריות אקדמיות. אני משוכנעת שתוכלי לדלות משם מידע רב. שלישית, לאחרונה מוצגת בערוץ 8 סדרה על פסיכופתולוגיה, ויש שם סקירה של כל ההפרעות הנפשיות למיניהן, ובין היתר על ההפרעה הדיסוציאטיבית ועל אישיות מרובת פנים. ייתכן ותוכלי להשיג עותק על הקלטת דרך ערוצי הכבלים או משהו כזה. בהצלחה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית