נטילת כדור הרגעה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/12/2001 | 10:33 | מאת: ליאת

שלום רב, הנני בת 30 לפני כשלוש שנים טופלתי עקב חרדות ולחצים ב- Seroxat בשילוב של טיפול פסיכולוגי סיימתי את הטיפול והוחלט שאינני זקוקה לו . מאז מידי פעם אני נתקפת לחצים (טבעיים לחלוטין כמו המצב בארץ, לחצים אישיים שונים)ומרשה לעצמי ליטול כדור הרגעה שהפסיכיאטרית רשמה לי בשם LENITIN לפעמים אני פשוט נלחמת בעצמי ואינני נוטלת את הכדור אך נמצאת לפעמים יומיים ושלוש בלחצים לא נורמלים שמלווים לפעמים בכאבים פיזיים והעיקר לומר לעצמי שניצחתי את הכדור. השאלה האם כשיש צורך (זה יכול להיות במשך שבוע ברציפות ולפעמים חודשים בלי ליטול ולו כדור אחד) לקחת את הכדור מיד או ממש לאחר שאני מרגישה ממוטטת מה הכי בריא לגוף?

04/12/2001 | 12:52 | מאת: "אור

הכי בריא זה לא להשתמש אם הכדורים האלה(בנזאופינים ) בכלל בגלל ההתמכרות הקשה אליהים כשבין יתר תופעות הלוואי שלה הם חרדות קשות... יש אלטרנטיבות אחרות ופחות ממכרות!!

04/12/2001 | 13:03 | מאת: ליאת

תודה על התשובה האם תוכלי לומר לי מהן האלטרנטיבות תודה , רונית

04/12/2001 | 15:57 | מאת: דר' עמי אבני

ליאת שלום זה סוג שאלות שהטוב ביותר הוא לפנות למטפלים שטפלו בך בעבר ולהוועץ בהם. לטעמי התגובות שאת מתארת נשמעות קשות מבחינתך לנטין שיך לקבוצת הבנזודאיזפינים (כמו וליום) וכמוהם הוא ממכר בשמוש תכוף עם נטיה ליעילות פוחתת והולכת הזקקות למנונים עולים ב לכן הוא יכול (אולי) להיות פתרון חדפעמי אך לא לבעיה חזורת אנא לכן פני ליעוץ רציני יותר בהצלחה עמי

04/12/2001 | 17:22 | מאת: אתר החרדה

שלום ליאת. אני חושבת שהכי כדאי זה ללכת להערכה מחדש אצל יותר מרופא אחד ולפחות שרופא אחד יהיה רופא שלא ראה אותך מעולם. המצב שאת מתארת הוא מצב הרבה יותר עדין ומסובך מאשר לייעץ האם כדאי לך לקחת תרופות או לא. מכיוון שצריך לבדוק מה מצבך הבריאותי מהם חומרת ההתקפים ואז לשקול את היחס בין הנזק לגוף שנגרם כתוצאה מההתקפים ומצב הלחץ שאת שרוייה בו לאורך זמן, לבין הנזק שנגרם מהתרופות- גם לאורך זמן. הנזקים שיכולים להגרם לגוף הינם רבים ומגוונים, אם תכנסי לאתר החרדה אז יתווסף שם בקרוב דף שמכיל את הנזקים הישירים לגוף מהחרדה (לב-מסתמים)ועוד דברים שממש לא הית רוצה לסבול מהם רק בגלל שאת "חזקה" - ולא לקחת תרופה כשצריך. לעומת זאת שימוש נכון וחכם בבנזודיאזיפינים שיכול לגרום נזק מועט אם בכלל (לכבד בעיקר). שימוש חכם בתרופות הללו אומר: הורדת מיננונים לרמות אפסיות כמו 0.25 מ"ג באופן קבוע ליום או אף ליומיים והעלאה במקרה הצורך למינון שירגיע אותך - מינון של 1 מ"ג ישיג את האפקט הרצוי ברוב המקרים ומינון כפול מזה ישלח אותך לשינה ארוכה ונעימה - ותקומי רעננה ואז כשאת מרגישה טוב התחילי להוריד את המינון לרמות הנמוכות שוב. - וכל זה לפי שיפוטך האישי! בשיתוף ובמעקב של רופא שמטפל בך וסומך עלייך. כתובתנו: www.panicdisorder.up.co.il בהצלחה!

05/12/2001 | 09:39 | מאת: ליאת

תודה רבה על ההתייחסות. מצבי כיום הוא הרבה יותר טוב ממה שהיה כשלקחתי את הטיפול התרופתי . אני מתפקדת רגיל עובדת, נשואה ואמא לשניים רק מה לעשות שאני טיפוס קצת לחוץ מהרגיל. האם נטילת כדור הרגעה פעם בשבועיים שלוש לפעמים פחות ולפעמים הרבה יותר הופך את גופי למכורה לכדורי הרגעה ? האם אני לא בשליטה ? בברכה, רונית

05/12/2001 | 09:43 | מאת: ליאת

תודה רבה על ההתייחסות. מצבי כיום הוא הרבה יותר טוב ממה שהיה כשלקחתי את הטיפול התרופתי . המצב בגרוע ביותר שלי היה לפני 10 שנים ועברתי את המצב ללא תרופות, עד שלפני 3 שנים שוב התמוטטתי ולקחתי את הטיפול התרופתי. אני מתפקדת רגיל עובדת, נשואה ואמא לשניים רק מה לעשות שאני טיפוס קצת לחוץ מהרגיל. האם נטילת כדור הרגעה פעם בשבועיים שלוש לפעמים פחות ולפעמים הרבה יותר הופך את גופי למכורה לכדורי הרגעה ? האם אני לא בשליטה ? בברכה, ליאת

05/12/2001 | 09:47 | מאת: ליאת

תודה רבה על ההתייחסות. מצבי כיום הוא הרבה יותר טוב ממה שהיה כשלקחתי את הטיפול התרופתי . המצב בגרוע ביותר שלי היה לפני 10 שנים ועברתי את המצב ללא תרופות, עד שלפני 3 שנים שוב התמוטטתי ולקחתי את הטיפול התרופתי. אני מתפקדת רגיל עובדת, נשואה ואמא לשניים רק מה לעשות שאני טיפוס קצת לחוץ מהרגיל. האם נטילת כדור הרגעה פעם בשבועיים שלוש לפעמים פחות ולפעמים הרבה יותר הופך את גופי למכורה לכדורי הרגעה ? האם אני לא בשליטה ? בברכה, ליאת

04/12/2001 | 21:55 | מאת: אטלר

1.די נורמאלי בימנו ובמצבנו לחוש לחץ וחרדה. אני כרגע לחוץ אימים. 2. הרבה אנשים מצוים במצבך. 3. אין פסול בנטילת תרופת הרגעה באופן לא סדיר בטרם מצבך מתדרדר. הסכנה היא בלקיחת כדורי הרגעה ברץ עד להתמכרות. 4.מידע זה מבוסס על נסיון אישי ושל אחרים ואינו תחליף ליעוץ רפואי. 5.אין טעם להחלם בחרדה בכוחות עצמך. אם יש צורך פני בשנית ליעוץ והכוונה. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בשילוב עם טיפול תרופתי ( בהתאם לצורך נמצא יעיל ביותר למצבך) שיש לך לילה טוב ורגוע

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית