דכאון ופרוזק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/11/2000 | 01:34 | מאת: רינה

לד"ר פלד שלום בן זוגי נטל פרוזק (ופריזמה) במשך 5 חודשים בעקבות דכאון. לקראת סוף התקופה ו 4חודשים אחריה השתנתה אישיותו והתנהגותו. הוא היה בהי (ריחוף),התנהג ללא מעצורים לדוגמא שאל שאלות אינטימיות נשים זרות, חוסר יכולת להתרכז בדבר מסוים לאורך זמן, צורך בפעילות (לצאת) רב הזמן,ירידה ביכולת החשיבה. 1. האם תופעות אלו מוכרות כתופעות לואי של פרוזק? 2. האם ישנן תרופות חדישות ויעילות ללא תופעות לואי אלו? 3. האם קיים טיפול מונע קונבנציונלי או לא קונבנציונלי? הדכאון הופיע לראשונה בגיל 17 ובשנית בגיל 19.

16/11/2000 | 18:12 | מאת: ד"ר אבי פלד

רינה כתב/ה: > > לד"ר פלד שלום > בן זוגי נטל פרוזק (ופריזמה) במשך 5 חודשים בעקבות דכאון. לקראת > סוף התקופה ו 4חודשים אחריה השתנתה אישיותו והתנהגותו. הוא היה > בהי (ריחוף),התנהג ללא מעצורים לדוגמא שאל שאלות אינטימיות נשים > זרות, חוסר יכולת להתרכז בדבר מסוים לאורך זמן, צורך בפעילות > (לצאת) רב הזמן,ירידה ביכולת החשיבה. > 1. האם תופעות אלו מוכרות כתופעות לואי של פרוזק? כן - !! - מדובר בגל מאני כתופעת לוואי של פרוזאק - הוא זקוק בדחיפות לטיפול נוגד מאניה והפסקת התכשיר צרי איתי קשר - פרטים וטלפון בכרטיס אישי בלחיצה על שמי בדף הפורום > 2. האם ישנן תרופות חדישות ויעילות ללא תופעות לואי אלו? לא - אבל התופעה הנ"ל לא שכיחה - עם הוא במעקב פסיכיאטרי כנדרש הרופא המטפל כבר היה צריך להפסיק את התכשיר ולדאוג לו > 3. האם קיים טיפול מונע קונבנציונלי או לא קונבנציונלי? הדכאון > הופיע לראשונה בגיל 17 ובשנית בגיל 19. כן פריזמה עם ניתנת כנדרש מונעת את הדיגאון

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית