קנאה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/11/2001 | 00:55 | מאת: שלומי

מה לעשות?? אשתי כל פעם ששומעת שדברתי עם אשה כל שהיא אפילו שיחה פורמלית לחלוטין מנגון הקנאה עובד אצלה שעות נוספת?? זה בלתי נסבל, אני לומד בקורס ואני נעזר מנשים שנמצאות איתי באותו קורס וגם זה מפריע לה?? מחכה לעצה ביי

25/11/2001 | 00:56 | מאת: ליהי

תסלח לי על הישירות, אבל האם אי פעם בגדת בה? וכמה זמן אתם יחד?

25/11/2001 | 01:52 | מאת: שלומי

ישירות מעולם לא בגדתי בה תביני אני הולך לקורס באוניברסיטה לא מתקשר סתם ואפי' היא שומעת את הסגנון והיא גם טוענת שהיא לא מבינה את הקנאה הזו זה משהו לא נורמלי? אני מחפש פתרון בשבילה??

25/11/2001 | 00:58 | מאת: HERA

שלומי, ניסית לדבר איתה על זה? למה שלא תנסו לפנות ליועץ נישואים - רק בשביל להבהיר ביניכם את העניינים בשטח נייטרלי, וללא הסחות דעת...

25/11/2001 | 02:45 | מאת: שלומי

היא עצמה מודה שזה קנאה לא מובנת הגיע הזמן שאני אקבל תשובה לשאלה ולא כל מיני תשובות שהן לא מענין השאלה

25/11/2001 | 01:21 | מאת: מיקי

שלומי. בדרך כלל אשה מקנאה אם נותנים לה סיבה לכך..ואם לא. לעיתים יש קנאה חולנית שהלוקה בה אינו מסוגל להתגבר עליה. נובע מחוסר בטחון עצמי בעיקר. או שלא תספר לה על הנשים בקורס. או שתחבק אותה או תואחז בידה כשאתה מספר, יתכן וזה יתן לה בטחון. ישנם גברים שלא יכולים להוריד עיניים מכל אשה שעוברת לידם. אם אתה כזה. נא לא לעשות זאת לעולם ליד אשתך. זה פוגע ומוריד את הבטחון בך ובעצמה. מקווה שעזרתי. מיקי

26/11/2001 | 00:37 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלומי שלום במידה והנושא מעיב על חיי הזוגיות שלכם ואינו נפתר בדרכים רגילות של שיכנוע, יתכן שיש מאחורי העניין משהו ששווה להשקיע בו מחשבה יותר עמוקה. אינני יודע מדוע אשתך מקנאה לך כל כך, אולם בוודאי יש הסבר כלשהו לעניין. האם זה הנושא היחידי שמפריע לכם בזוגיות או שישנם נושאים נוספים? עומדות בפניך שלוש אפשרויות. האחת לנסות ולדבר איתה שוב באופן פתוח ולראות מה מפריע לה. מה כל כך מעורר את חמתה למרות שהיא מבינה את המצב שלך. כל עוד רק היא אשמה ואתה הקורבן הדברים עלולים להשאר כמו שהם. צריך לחשוב איך אתם כזוג פותרים את העניין וזה גם מה שיתן לה את הביטחון לו היא כל כך זקוקה. אפשרות שניה זה שתכיל את הקנאה שלה. כלומר, תקבל אותה, תאהב אותה, תסלח עליה, ותמשיך בשגרת חייך עם הקנאה. אולי חוסר הסובלנות שלה כלפי קשריך עם נשים יכולה לספר לך משהו על חוסר הסובלנות שלך כפי הקנאה שלה... אפשרות שלישית שאינה נוגדת אף אחת מהנ"ל שתפנו למספר פגישות לייעוץ זוגי ותראו במה דברים אמורים. כאמור, אולי יש משהו סביב הנושא ששווה בירור יותר מעמיק. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית