איך יודעים שזה קליני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/08/2000 | 00:23 | מאת: דבורה

מתי יודעים שהדיכאון הוא קליני וצריך טיפול תרופתי ומתי לא?

16/08/2000 | 16:46 | מאת: אמיר זהר

דכאון קליני הוא דיכאון אשר גורם לחוסר תיפקוד - עד כדי כך שהמטופל מפסיק ללכת לעבודה ונפגעת היכולת לתפקד מבחינה חברתית ובכלל בנוסף העצבות היא כל כך גדולה שמופיעים מחשבות יאוש חוסר ערך ואף מחשבות לסיים את החיים ולמות

16/08/2000 | 16:48 | מאת: אמיר זהר

להלן רשימת הקריטריונים לאיבחון דיכאון: אירוע דכאון מסוג מאג'ור. A) 5 או יותר מהסימפטומים למשך שבועיים רצופים (לפחות אחד מסימפטומים 1 או 2) 1) מצב רוח ירוד (כל היום כמעת כל יום*) 2) ירידה בהנאות ועניין 3) ירידה-עליה במשקל או תיאבון (5% ממשקל גוף) 4) חסר או יתר שינה * 5) אגיטציה או העתה מוטורית * 6) עייפות אובדן אנרגיה * 7) רגשות חסר ערך עצמי או אשמה * 8) ירידה בריכוז, מחשבה, חסר החלטיות * 9) מחשבות חוזרות ונשנות על מוות (גם ללא תוכנית) B) הסימפטומים גורמים סבל, פגיעה תפקודית חברתית או פגיעה בתחום חשוב אחר של התפקוד. C) לא נגרם עקב מחלה גופנית שימוש בסמים או תרופות. D) לא נגרם עקב אובדן (אבל) קרוב (או פונקציה אחרת) דכאון מסוג מאג'ור לאחר לידה מתחיל תוך 4 שבועות מלידה. דכאון מסוג מאג'ור עם מרכיב קטאטוני. התמונה הקלינית נשלטת בלפחות שניים מהסימפטומים הבאים: 1) חוסר תנועתיות כמו בסטופור. 2) תנועתיות מוגברת לא מכוונת לפעולה ולא משפעת מגיריים חיצוניים 3) נגיטיביסים ללא סיבה, או תנוחה ריגידית לכל ניסיון שינוי 4) תנועות מיוחדות ומוזרות: מניאריסים, גרימאסים, תנועות סטירוטיפיות, תנוחות מוזרות 5) אקוללילה (חזרה מרובה וחסרת משמעות על מילה שנאמרה) אקופרקסיה (חזרה מרובה וחסרת משמעות על תנועה שבוצעה) דכאון מסוג מאג'ור עם מלנקוליה. A) אחד מהבאים במשך החלק החמור של האירוע הדכאוני: 1) אובדן הנאה מכל (או כמעט כל) פעילות 2) חסר תגובתיות לגירויים מעוררי הנאה (לא משתפר גם לנוכח אירועים משמחים) B) שלשה או יותר מהבאים: 1) תחושה דכאונית במיוחד (במובן שחמורה מעצבות של אובדן) 2) יותר חמור בבקר 3) התעוררות מקדמת (לפחות שעתיים יותר מהרגיל) 4) רטרדציה או אגיטציה מוטורית קשה 5) אנורקסיה או ירידה משמעותית במשקל 6) רגשות אשמה מוגזמות או לא מתאימות דכאון מסוג לא טיפוסי A) ראקטיביות אפקטיבית (מגיב לאירועים חיוביים) B) שניים או יותר מהבאים: 1) עליה משמעותית במשקל או תיאבון 2) יתר שינה 3) תחושת כבדות בגפיים 4) רגישות ממושכת לדחייה בין-אישית בגללה פגיעה תפקודית חברתית ותעסוקתית C) לא מתאים לקריטריונים של קטאטוניה ומלנקוליה

29/12/2000 | 02:58 | מאת: נורית

אני מרגישה שאין לי כוח ואנרגיה לקום מהמיטה אני מטופלת אצל פסכיאטר ונוטלת פבוקסיל אך בתופעה כזו לא נתקלתי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית