בעיות ריכוז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/11/2000 | 18:55 | מאת: רותי

עברתי לאחרונה בדיקה שאישרה כי יש לי בעיות למידה המתבטאות בקושי רב בריכוז. המליצו לי על פסיכולוגית שמתמחת בעניין אבל היא התעקשה על טיפול באבחון אנליטי וזה לא התאים לי. אני בת 22 ולכן כל החומר הנוגע לבעיות ריכוז אצל ילדים לא נוגע לי. האם יש אתרים/ספרים מומלצים בנושא ו/או המלצות לטיפול? בתודה - רותי

07/11/2000 | 21:13 | מאת: דפנה

לרותי ספר מצויין ומקיף בענין - מריטת עצבים )הפרעת קשב ADD?( מאת ד"ר אדוארד מ.האלוול.

07/11/2000 | 23:15 | מאת: טלי וינברגר

רותי שלום רב, זה שפסיכולוגית אחת לא התאימה לך, זה לא אומר שכל הפסיכותרפיסטים לא יכולים לעזור לך... אם את זקוקה להמלצות על מטפלים, אני יכולה לנסות לעזור. בברכה, טלי פרידמן

09/11/2000 | 10:25 | מאת: רותי

טלי, תודה. התכוונתי כמובן לאיבחון באנליזה. היה לי נסיון רע עם הסגנון הטיפולי הזה ואני לא מאמינה בו. מה שהייתי רוצה זה שיטות פרקטיות לשיפור הריכוז ויכולת הלמידה. אם את יכולה לעזור לי בנושא - המלצות, ספרות וכו' - מאד אודה לך. אגב, בתשובה לדר' פלד, הבעיות האלו היו קיימות תמיד אלא שלא ממש עברתי אבחון בנושא עד שהחלטתי לקחת את העניין בידיים.

07/11/2000 | 23:52 | מאת: ד"ר אבי פלד

מי איבחן את הבעיה ? - מה הסיבה לבעיות הריכוז ? - איזה סוג של בעית ריכוז ? איך היא באה לידי ביטוי ? בגיל שלך לא אמורה להיות בעית ריכוז כל עוד אין לך חס וחלילה נזק מוחי כגון גידול או אותם - אני חושש שיש טעות באבחנה הטיפול מכוון לסיבת הבעיה כל עוד לא ידוע מה הסיבה לא ניתן להמליץ על טיפול יעיל צרי קשר - פרטים בכרטיס אישי דרך דף הפורום (בלחיצה על שמי )

08/11/2000 | 16:45 | מאת: שאול

יש ספר מומלץ הנקרא "מריטת עצבים ADD" שיצא בהוצאת "אור עם" שמחברו האלוול

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית