פחד משתק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/10/2001 | 21:45 | מאת: דלית

שלום אני בת 20 בעיותי הם חרדות חברתיות תראומות משנים קודמות של דחייה חוסר חברה בדידות. כיום אני בת 20 לבד בבסיס מרגישה לבד משתוקקת ללכת מאנשים בהמון חברה. מאגישה רע כאשר אני בחברת אנשים מפחדת מדחייה כמו תמיד בתיכון וכו... הפחד משתק אותי לדבר להביעה דעה מדחייה וכול דבר אחר שיגרום כמו פעם כשהיו מתיחסים אליי אנה עזרו לי ברצוני לציין שבשנות לימודיי תיכון היו לי בעיות שיניים חמורות עקומות צהובות ובחוץ כמו ערנב דבר שלעגו לי המון המון המון, כיום זה הסתדר הכול לחלוטין אני כבר אם שיניים חלקות וישרות ולא בולטות ובלי שום רמז שהיה לי גשר או שיניים עקומות. יש אולי תקווה שזה יכול לתת לי בטחון לשינוי ????.??

18/10/2001 | 22:15 | מאת: א.

.

19/10/2001 | 04:55 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, נכון שיש לך זכרונות מההסטוריה שלך שקשורה בהופעה ובמראה - אבל את זה אף אחד לא יודע! אם תפני לאדם כלשהו, הרי מה שישפיע זה המראה הנוכחי שלך, ולא הקודם. ומכיוון שזה בסדר גמור, אז למה שלא תנסי? קורה הרבה פעמים שאנשים מפחדים ללכת ברחוב שהיה שם כלב מפחיד כשהם היו ילדים, בלי לקחת בחשבון את האפשרות שהכלב המפחיד כבר מת, או שהבעלים שלו כבר מזמן עברו דירה. בקיצור: הצעתי היא שתנסי, כאילו ואין לך הסטוריה בעייתית. אם תיתקלי בקושי - תפרטי מעט מה ואיך התנהל, ואז נבחן מה כדאי לעשות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית