דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/10/2001 | 05:35 | מאת: אילנה

שלום. אני מבקשת לדעת (בקיצור ) מהם הסימנים ואיך ניתן לזהות אדם דיכאוני. אני שואלת זאת משום שאני חושבת שאבא שלי בדיכאון , אולם הוא לא מודה בכך כנראה כדי לא להדאיג אותי או מפאת בושה . אם אזהה שהוא אמנם בדיכאון אז אנסה לשכנע אותו לגשת לטיפול. אבי אלמן בן 53 ואני מתגוררת יחד עמו. הוא מאד מדאיג אותי בתקוםה האחרונה. תודה עבור יעוץ מהיר א.

12/10/2001 | 18:19 | מאת: ד"ר אבי פלד

להלן הסימנים האבחנתיים לדיכאון אופיני - עדכני אותי במצבו ישירות לטלפון שלי בדף אישי (לחיצה על שמי בדף הפורום) אירוע דכאון מסוג מאג'ור. A) 5 או יותר מהסימפטומים למשך שבועיים רצופים (לפחות אחד מסימפטומים 1 או 2) 1 ) מצב רוח ירוד (כל היום כמעת כל יום*) 2 ) ירידה בהנאות ועניין 3 ) ירידה-עליה במשקל או תיאבון (5% ממשקל גוף) 4 ) חסר או יתר שינה * 5 ) אגיטציה או העתה מוטורית * 6 ) עייפות אובדן אנרגיה * 7 ) רגשות חסר ערך עצמי או אשמה * 8 ) ירידה בריכוז, מחשבה, חסר החלטיות * 9 ) מחשבות חוזרות ונשנות על מוות (גם ללא תוכנית) B ) הסימפטומים גורמים סבל, פגיעה תפקודית חברתית או פגיעה בתחום חשוב אחר של התפקוד. C ) לא נגרם עקב מחלה גופנית שימוש בסמים או תרופות. D ) לא נגרם עקב אובדן (אבל) קרוב (או פונקציה אחרת) דר פלד

12/10/2001 | 23:57 | מאת: אילנה

לד"ר פלד תודה מקרב לב עבור נכונותך לעזור. תשובתך עזרה לי מאד , בשלב זה אני אנסה לפתור את הבעיות יחד עם אבי ובשיתוף רופא המשפחה. שוב מודה לך - אילנה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית