התמכרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/10/2001 | 21:41 | מאת: רונית

אני מטופלת בטיפול הומאופתי נגד דיכאון וחרדות. אולם כשאני לוקחת את הטיפול בערב לפעמים אני לא נרדמת ואז לוקחת קלונקס. לאחרונה ירד לי התיאבון ןאני יורדת במשקל. אני לא מרגישה שאני בדיכאון אולם הרופאה שלי דורשת שאקח תקופות נגד דיכאון כי היא טוענת שכנראה זו הסיבה לירידה במשקל. האם יכול שההתמכרות לקלונקס גורמת לירידה במשקל? אני קוראת בפורום שיש גם הרבה תרופות נגד דיכאון הגורמות לחוסר שינה. הרי זה אמור לסדר את השינה למה זה קורה ההיפך?כמו ברצוני לדעת פרטים נוספים על התרופה בונסרין. שמעתי שהיא גורמת להרגעה ועליית התיאבון. אודה על תשובתכם המהירה.

02/10/2001 | 23:17 | מאת: אנונימי

האם הרופא שרשם לך תרופות הומאופטיות המליץ לך גם לחקת קלונקס ותרופות נגד דכאון ??? 1.כללית - לא מומלץ לקחת תרופות הומאופטיות וקונבנציונאליות במקביל נגד אותם סמפטומים וזאת היות והתרופות הקונבנציונאליות מבטלות או מפחיתות את השפעתם של התרופות ההומאופטיות. 2. בתרפיה הומאופטית העיקרון המנחה הוא לתת תרופות המעצימות את הסמפטומים המפריעים. הראציונאל הוא שבדרך זו ניתן לעורר את מנגנוני ההתגוננות של הגוף על מנת לטפל בסמפטומים הפתולוגיים. לדוגמא,אם את סובלת מחרדות תקבלי תרופה שמעוררת חרדות על מנת שהגוף יגייס את מנגגנניההתמודדות שיפחיתו את החרדות. הצרה היא שהתוצאות לא תמיד טובות ויתכן מצב שהטיפול מעצימים את הסמפטומים אך בסוף התהליך לא משיגים ריפוי. 3 . חשוב לבדוק האם הטיפול ההומאופטי ניתן על ידי רופא מוסמך שהתמחה בהומאופטיה או ניתן על ידי מרפא שסיים קורס בהומאופטיה ואין לו ידע כללי ברפואה. 4 . ביחס לקשר בין קלונקס לירידה במשקל , הקשר בין תרופות דכאון לחוסר שינה ותרופת נרוסין לבין עליהת התאבון. אין לי ידע בנושאים אלה והמומחים ישמחו לענות לך. בברכה אנונימי לא מומחה

03/10/2001 | 13:57 | מאת: "אור

והוא לא רופא...לא פסיכולוג....כולה מרכיב קרמיקה תגיד אתה רוצה עבודה?? איפוא אתה לגור בארץ??

03/10/2001 | 13:30 | מאת: דר' עמי אבני

רונית שלום השאלות אינן מאורגנות מומלץ 1. אבחון האם את בדכאון 2. במידה וכן לשלקול את הטפול המתאים (תרופתי / שיחתי) שבונסרין זו אחת האופציות \ אינני מאמין בטפול הומאופטי לדכאון קלונקס היא תרופה שמטפל זמנית (לכמה שעות) בחלק מסמני הדכאון אם יש, אינה עוצרת את התהליך וממכרת בקצור לא לא לא אנא פני לאיש מקצוע לאבחון וטפול מסודר בהצלחה עמי

03/10/2001 | 13:55 | מאת: "אור

אני מת על הכנות שלך....אתה 10 קשה קשה קשה למצוא אחד כמוך ישר ואורגינל אני מה זה מצדיע לך תזכה למצוות איפוא היית לפני 12 שנה חיפשתי אחד כמוך אז בחדר מיון אבל נפלתי אם סנדלר וואלה אוהב אותך

03/10/2001 | 13:51 | מאת: "אור

חחחח גם אני טופלתי עיי הומופאט גם לי שמו כמה טיפות על הלשון וגם אני לא ישנתי למה?? לא יודע אבל קלונקס?? את מצחיקה אותי מצד אחד מקבלת טיפול כביכול "טבעי" ומצד שני לוקחת קלונקס שזה כדור בן זונה רע....שגורם להתמכרות שגוררת גמילה ותופעות של חרדות וכו קודם תחליטי או טיפול אלטרנטיבי או טיפול רגיל ככה זה בחיים תפני לפסיכולוג הוא יגיד לך צריך טיפול פסיכולוגי ארוך(מה אכפת לו המונה דופק) תפני לפסיכיאטר יגיד לך צריך טיפול תרופתי תפני לאלטרטיבי-הם ילכלכו על שניהם ויסחטו אותך עכשו לכי תדעי מי נגד מי!!!!!!!!!!!! מדינת-פלקר רק אל תפני לאינסטלטור

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית