וליום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2001 | 16:11 | מאת: מאיה

כדי לקנות וליום צריך מרשם, נכון?

29/09/2001 | 16:30 | מאת: lisa

כן

29/09/2001 | 16:40 | מאת: ."אור

. מהו בנזודיאזפין? לבנזודיאזפין יש חמש השפעות עיקריות: א. ישנוניות. ב. הורדת חרדות ויצירת רוגע. ג. הורדות הסיכוי לעוויתות. ד. הרגעת שרירים. ה. מפריע לזיכרון ארוך וקצר טווח. מדובר בתרופות שכיחות שניתנות בעיקר לאנשים הסובלים מהפרעות פאניקה. 2. מה השפעת בנזודיאזפין על הגוף? בנזודיאזפין תוכננה כך שתדכא את מרכז העצבים בגוף. 3. תוך כמה זמן אפשר להתמכר לבנזודיאזפין? ההתמכרות תלויה כמובן במינון, אבל יש אנשים שיכולים להתמכר לתרופה תוך 14 יום. רוב האנשים יתחילו להרגיש בהתמכרות תוך כ-6 חודשים. רוב התרופות יוצאות מהגוף כ-30 יום אחרי הפסקת השימוש בהן. 4. האם יש סיבה לא להשתמש בבנז'? כן. שימוש ארוך בתרופה יכול להוביל לעייפות, לאות, ירידת התפקוד בעבודה ודיכאון עמוק. הן עלולות להוביל לחוסר יכולת להרגיש רגשות קיצוניים. 5. מהי תסמונת הגמילה מבנז'? אחרי הגמילה, יכולים להיות תפקודים בגוף שלא יכולים להתבצע בלי נוכחות של התרופה. גמילה ממנה יכולה להוביל לפעילות-יתר בחלקים מסוימים במוח, לבעיות עצביות ולהתקפי עוויתות. תסמיני תהליך הגמילה יכולים לכלול: תסמינים פיוזיולוגיים: חרדות (כולל התקפים), דיכאון, קושי בשינה, עיוות תחושת מציאות, גירויי חושים, מחשבות שליליות רודפות, שינויים מהירים במצבי רוח, פחדים, חוסר יכולה לחוש הנאה, קשיים בתנועה, מחשבות אובדניות, סיוטים, הזיות, פסיכוזות, רצון לבלוע כדורים. תסמינים פיזיים: מתח או כאב בשרירים, כאבי פרקים, זמזום באזנים, כאבי ראש, רעד, ראייה מטושטשת, עוד מגרד, בעיות עיכול, רגשות זרמים חשמליים, כהות חושים, עייפות, כאבי גפיים, רגשות של רעד פנימי, הזעה, שינויים בחום הגוף, קושי בבליעה, אבדן תיאבון, תסמינים "דומי שפעת", עוויתות בשרירים, טעם מתכתי בפה, בחילה, צמא מוגבר, בעיות בתפקוד המיני, דפיקות לב, סחרחורות, ורטיגו וחוסר אוויר. שים לב – יכול להיות שהרגשת את הדברים האלה עוד לפני שהתחלת את תהליך הגמילה. זה בגלל שהגוף שלך כבר לא הסתפק במינון שניתן לו ודרש עוד. אסור להפסיק שימוש בתרופה ב"בום". חייבים לגמול את הגוף ממנה בהדרגה. תסמיני הגמילה יהיו פחותים אם התהליך יהיה איטי והקיצוץ במנות קטן כל פעם. 6. מהו אורך תהליך הנסיגה? זה תלוי. אנשים עם תלות מתונה בחומר לא צריכים יותר מ1-4 שבועות של תסמינים. זמן הגמילה נע בין חודש ל-18 חודשים. 7. האם יש תרופות שרופאים עלולים לתת שלחלוטין לא מסייעות לתהליך הנסיגה? כן, בוספאר, תרופה שכיחה נגד חרדות לא מסייעת בכלל לאנשים הסובלים מנסיגת בנז'. 8. האם יש שיטות אלטרנטיביות להקלת תהליך הגמילה? כן – דיקור סיני, טיפול עיסוי וכירופרקטיקה הוכחו כמוצלחים. מהטבע – ולריאן, קווה קווה, שורש סנט ג'ון, 5htp, same, מלאתונין, GABA, קאמומיל ורסקיו רמדי. 9. מה בקשר לשתייה ואוכל? יש להימנע לחלוטין משימוש בקפאין בזמן גמילה מבנז'. קפאין מקשה על התהליך ומגרה סימפטומים. גם סוכר עלול להקשות על הנגמל, כמו גם אלכוהול. מומלץ לשתות הרבה מים ולאכול ארוחות קטנות.

29/09/2001 | 16:38 | מאת: ."אור

נכון...ושלא תעזי כי זה כדור ממכר יש דרכים אחרות

29/09/2001 | 20:14 | מאת: מאיה

אז כנראה שאני ממש לא יודעת מספיק. אני הבנתי שזה כדור יחסית לא מזיק, להרגעה. אני לא בטיפול, וגם אם הייתי, אני נגד תרופות באופן עקרוני. חשבתי להשתמש ב VALIUM כמעין "sos"... אז למישהו יש המלצות?...

01/10/2001 | 02:23 | מאת: דר' עמי אבני

מאיה שלום כעקרון אינ ממליץ על שמוש בתרופה אלא במקרים בודדים אנא הזהרי משמוש קל עקב רושם שזו תרופה "קלה" בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית