דיכאון- חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/09/2001 | 09:36 | מאת: אברהם

אני מבקש לדעת מה הם הסימנים לדיכאון . האם אדם שחווה התמוטטות עצבים או דיכאון חמור יכול לחזור לתפקוד רגיל כאילו כלום לא קרה. תודה אבי

29/09/2001 | 10:08 | מאת: עפרה

אברהם זה אפשרי אבל דורש טיפול. (פסיכיאטרי + פסיכולוגי).

29/09/2001 | 14:12 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

דיכאון הוא מצב של חוסר חיות, תגובה, אנרגיה, וכו' - עד לחידלון בפעילות. חרדה היא מצב הפוך: עוררות יתר, תזזית וטירדה מאיימת, שמשתקת מפני מעשה אחר כלשהו. שני המצבים יכולים לנבוע גם ממצב נפשי זמני, שיחלוף לאחר חיזוק האישיות, או שינוי הנסיבות הסביבתיות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

01/10/2001 | 02:31 | מאת: דר' עמי אבני

אבי שלום לא ברור מה השאלה מכל מקום לרוב דכאון הוא מצב חולף, עם סכון לחזרה בעתיד בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית